Košarka

Široki i Igokea vodit će borbu za naslov

Široki i Igokea vodit će borbu za naslov
24.03.2013.
u 12:21
Vraća se Ivišić, a na posudbu odlazi Novak
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Širokog WWin nakon završetka regionalne ABA lige okreću se domaćem prvenstvu, Ligi 6, koja započinje već za 6 dana, točnije 30. ožujka. U redovima aktualnih bosanskohercegovačkih prvaka znaju da će se glavna borba za prvo mjesto voditi između Širokog i Igokee, ali bez imalo podcjenjivanja i ostalih klubova. Objektivno ove dvije momčadi su iznad ostalih i sve osim njihovog finala bilo bi veliko iznenađenje.

Otvoreno do kraja

- Pokušat ćemo u ligaškom dijelu iskoristiti prednost domaćeg terena za doigravanje. Idemo na najviši cilj. S Igokeom smo igrali tri puta ove sezone i doživjeli sva tri poraza. No, nakon tijesnog poraza u Kupu vidjeli smo da se možemo nositi s njima, tako da će sve biti otvoreno do zadnjeg susreta - kazao je trener Širokog Damir Vujanović. Uoči početka odlučujućih borbi za bosanskohercegovačkog prvaka na Pecaru se s posudbe iz Alkara vraća mladi centar Nikola Ivišić, a na posudbu u Zabok odlazi centar Mario Novak. Povratkom Ivišića, broj igrača mlađih do 21 godine, uz ranije u rosteru Baraća, Bošnjaka i Babića, povećao se na četiri, a što može biti i te kako velika prednost u odnosu na konkurente.

Poziv Šutalu u reprezentaciju

Na adresu Širokog ili bolje rečeno na braniča Marka Šutala stigao je i poziv izbornika bh. reprezentacije Ace Petrovića. Jedan od najboljih igrača Širokog i ABA lige poziv je prihvatio, te istaknuo. - Nastojat ću izboriti mjesto među 12 i otići na EP u Sloveniju - kazao je Šutalo. Mnogo uspjeha u izabranoj bh. vrsti svom suigraču u ime kluba poželio je i kapetan Josip Bilinovac. Uz poziv Šutalu, na adresu Širokog stigla je i službena obavijest iz ureda ABA lige u kojem stoji da će bez obzira na plasman u Euroligu, u ABA ligu prvak Bosne i Hercegovine ići bez plaćanja naknade, dok će drugoplasirani bez obzira na izborenu poziciju na sportskom polju, svoje sudjelovanje morati platiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.