Spektakl u Mostaru povodom 40 godina Bijelog dugmeta 7. kolovoza

Tifa poseban gost na mostarskom koncertu Gorana Bregovića: Bit će ludo i nezaboravno

Tifa poseban gost na mostarskom koncertu Gorana Bregovića: Bit će ludo i nezaboravno
24.07.2015.
u 12:03
Bregović i Islamović su sa zadovoljstvom prihvatili starog prijatelja, a svi zajedno obećavaju koncert za pamćenje u Mostaru
Pogledaj originalni članak

Poseban gost na koncertu Gorana Bregovića i Orkestra za vjenčanja i sprovode, koji će se održati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru, 7. kolovoza, bit će rock legenda Mladen Vojičić Tifa.

Tifa se pridružio turneji "Ko ne poludi, taj nije normalan" u okviru koje se obilježava četrdeset godina od osnutka Bijelog dugmeta (1974.-1989.). Na koncertu u Mostaru nastupit će s vođom sastava Goranom Bregovićem i zadnjim Dugmetovim pjevačem Alenom Islamovićem. Tifa bi na koncertu u Mostaru trebao otpjevati pjesme s jedinog albuma na kojem je pjevao za "Bijelo dugme" ("Kosovka djevojka"). Bregović i Islamović su sa zadovoljstvom prihvatili starog prijatelja, premda su među njima znale pasti i teške riječi, a svi zajedno obećavaju koncert za pamćenje u Mostaru. ''Iskoristio bih priliku da pozovem sve Mostarce da budu dio ovog spektakla koji se događa 7. kolovoza. Bit će ludo i nezaboravno. Na kraju krajeva to je moje dugme, a kako ja volim reći, svakome je potrebno dugme, da li je bijelo ili neko drugo, nebitno je'', poručio je tim povodom Tifa. Na koncertu u Mostaru kao predgrupa Bijelom dugmetu nastupit će najpoznatiji mostarski bend Zoster.

Podsjetimo, turneja "Ko ne poludi, taj nije normalan" je počela 14. lipnja prošle godine koncertom u Ljubljani. Predviđeno je da turneja traje tri godine i da obuhvati šezdeset gradova.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.