SIMPATIČNA NIKA

Tek joj je 17, a prati ju 350 tisuća ljudi! Upoznajte najveću hrvatsku YouTube zvijezdu

Foto: Kusec Photography
Foto: Kusec Photography
18.10.2018.
u 08:53
Vršnjaci mladu youtubericu redovito prepoznaju na ulici, a ona sanja o svijetu šoubiznisa
Pogledaj originalni članak

Nekima to može zvučati čudno, no youtuberi su postali prave zvijezde među tinejdžerskom populacijom u Hrvatskoj. Jedna je od najvećih zvijezda 17-godišnja Nika Ilčić, koju na društvenim mrežama prati 350.000 ljudi, a njen YouTube kanal ima više od 200.000 pratitelja. 

Za sebe kaže da je “netko tko je bio na pravom mjestu u pravom trenutku, netko tko je pratio trendove, netko tko nije odustao od svojih snova”, a u tome je imala veliku podršku obitelji. – Volim to što radim, volim biti svoja, prirodna i autentična, volim olakšavati djeci koja me prate da izliječe svoje komplekse zbog nesavršenog izgleda, zbog nekih nestandardnih i nametnutih stvari, volim im dati savjete do kojih dolazim iz odnosa sa svojim roditeljima jer, u konačnici, prije će mene dijete poslušati da ne sjedne s nekim pijanim u automobil nego svoje roditelje... Ako sam tako spasila samo jedan ljudski život, ja sam presretna – kazala nam je Nika koja je na društvenim mrežama od 2014.

Zanimljive teme u videima

Za svoje videe uglavnom bira teme koje su njenim prijateljima smiješne i zanimljive, a priznaje da joj neke stvari nije lako ispričati premda njen način komunikacije ostavlja dojam da joj je sve lako. – Jedan od težih tema je video “Kako sam izgubila najbolju prijateljicu” jer četrnaestogodišnje prijateljstvo nije lako izbrisati iz svog života, također mi je teško kada moram govoriti, a i dokumentirati što ne raditi kada se izlazi i koliko je bitno slušati roditelje. Što se zanimljivih videa tiče, uglavnom su to smiješni skečevi i suradnja s drugim youtuberima – dodaje Nika. Ideje joj lako padnu na pamet, a najteži je dio montaža videa. Naravno, veliku ulogu igraju i sponzori koji joj plaćaju za snimke.

– Ovo je zanimanje kao i svako drugo. OK, ne bih ga uspoređivala s kirurgom ili profesorom, no mora se posvetiti 100 posto tom poslu i odraditi ga s ljubavlju i voljom. Mi influenceri nemamo radno vrijeme. Ljetos sam s mamom obišla 110 gradova te smo se družile s mojim pratiteljima. Mogu vam reći da je to nezaboravno iskustvo, bilo je i naporno i teško i skupo, ali vrijedi svake sekunde truda, muke, znoja i nespavanja u svom krevetu – veli Nika. Vršnjaci je redovito prepoznaju i gotovo da ne može proći ulicom bez fotografiranja. No ima i onih koji su je vrijeđali. Takvi ljudi, kaže Nika, svoje životne frustracije liječe na drugima. Zanimljivo je i da nije imala podršku profesora u školi kojima je teško shvatiti što ona radi.

Ne smatra se zvijezdom

Uspješna tinejdžerica izdala je i biografsku knjigu “Planet Nika”, koja se rasprodala samo zahvaljujući reklami preko društvenih mreža. Na njoj zahvaljuje Nevenu Kepeskom i Velimiru Grgiću, koji su prepoznali ideju i pomogli joj da svoj život uobliči u knjigu. – Ne smatram se zvijezdom, jer zvijezde padaju s neba, ja sam realna, stojim čvrsto na zemlji. Istina, ponekad poletim, ali imam mamu koja me spusti, i to nekoliko katova ispod zemlje da mi duže treba da poletim. Svjesna sam da imam svoj rok trajanja i da neću vječno biti ovo što jesam, zato s mamom utirem put svojoj budućnosti – veli Nika i ne krije da je zanima šoubiznis. Oduševio ju je novi film Arsena Antona Ostojića “F20”, a redatelju je rekla da bi u njegovu idućem filmu voljela bilo kakvu ulogu, pa čak i drva. Voljela bi i pjevati.

– Imamo ideja i projekata i volje, ali malo šteka vrijeme, moja lijenost i neorganiziranost, ali tješim sve oko sebe, a najviše moju mamu... 17 mi je godina tek – kaže simpatična Nika. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.