EUROVIZIJA 2022.

Šest zemalja je varalo s glasovima, među njima i naši susjedi! Oglasili se iz EBU-a i sve objasnili

Foto: YARA NARDI/REUTERS
Foto: DPA/Pixsell
15.05.2022.
u 11:39
EBU je objavio priopćenje u kojem objašnjava da su nacionalni žiriji iz šest zemalja u drugom polufinalu uklonjeni s natjecanja. Oni su zatim zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu
Pogledaj originalni članak

Tijekom sinoćnjeg procesa glasovanja žirija na Pjesmi Eurovizije 2022., EBU je objavio priopćenje u kojem objašnjava da su nacionalni žiriji iz šest zemalja u drugom polufinalu uklonjeni s natjecanja. Oni su zatim zamijenjeni zbirnim rezultatom koji se temelji na zemljama sa sličnim obrascima glasovanja u drugom polufinalu i velikom finalu.

Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino. 

- U analizi glasovanja žirija od strane paneuropskog glasačkog partnera Europske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Pjesme Eurovizije 2022., utvrđeni su određeni nepravilni obrasci glasovanja u rezultatima šest zemalja. Kako bi se uskladio s Uputama za glasanje Natjecanja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamjenskog  rezultata za svaku zemlju u pitanju i za drugo polufinale i za veliko finale (izračunato na temelju rezultata drugih zemalja sa sličnim glasovanjem). - stoji u priooćenju EBU-a.

Ovaj proces potvrdio je i nezavisni nadzornik glasovanja.

- EBU krajnje ozbiljno shvaća sve sumnjive pokušaje manipuliranja glasovanjem na Euroviziji i ima pravo ukloniti takve glasove u skladu sa Službenim uputama za glasovanje, bez obzira na to hoće li ti glasovi utjecati na rezultate i/ili ishod glasovanja - naveli su iz EBU-a. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.