SLUŽBENE BROJKE

Publika obožava Petra Grašu: U 2022. najviše ulaznica je prodano za njegove koncerte

Foto: Antonio Ahel
Publika obožava Petra Grašu: U 2022. najviše ulaznica je prodano za njegove koncerte
30.01.2023.
u 21:40
HDS ZAMP prvi put objavljuje glazbenike, koncerte i festivale s najviše prodanih ulaznica u Hrvatskoj u 2022. godini.
Pogledaj originalni članak

U 2022. godini glazbenici su se konačno vratili u velike dvorane i nakon duže koncertne pauze publika je jedva dočekala nastupe svojih omiljenih izvođača, a koliko su Hrvatima nedostajali koncerti potvrđuju i rezultati HDS ZAMP - stručne službe zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) i Hrvatskog društva skladatelja (HDS) – udruge građana (autora, skladatelja, tekstopisaca). 

Na svojim službenim stranicama HDS ZAMP piše kako prvi službeni podatci potvrđuju ono što je bilo lako vidljivo: godina iza nas koncertno je bila najjača do sad. U njoj je premašen rekordni iznos prihoda od autorskih prava iz pred-pandemijske 2019. godine, kao i broj samih koncerata i glazbenih nastupa. HDS ZAMP prvi put objavljuje glazbenike, koncerte i festivale s najviše prodanih ulaznica u Hrvatskoj u 2022. godini. 

Na dodjeli nagrade Cesarica prošlog je tjedna Petar Grašo nagrađen novom nagradom Bestseller kao hrvatski izvođač za čije je koncerte u 2022. godini prodano najviše ulaznica. Na drugom mjestu po broju prodanih ulaznica je sastav Dalmatino, zatim slijedi Parni Valjak, na četvrtom mjestu je Jelena Rozga, iza nje je Doris Dragović, Hladno pivo, pokojni Massimo Savić, zatim 2Cellos, Marko Perković Thompson, Željko Bebek, Klapa Intrade i Tomislav Bralić, Matija Cvek, Silente, Severina i na 15. mjestu je Damir Urban &4. 

HDS ZAMP sada po prvi put objavljuje i detaljne popise iz kojih je vidljivo koji su regionalni i inozemni glazbenici te festivali imali najviše prodanih ulaznica u 2022. godini. Kada je riječ o regionalnim glazbenicima najviše prodanih ulaznica u 2022. imao je Saša Matić, na drugom mjestu je Dino Merlin, na trećem Halid Bešlić, četvrto mjesto po broju prodanih ulaznica pripada Zdravku Čoliću, a peto Željku Joksimoviću.

Dosta je stranih i poznatih izvođača i 2022. godini gostovalo u Hrvatskoj, a najveći interes bio je za grupom Iron Maiden, potom za Stingom, Andre Rieu je na trećem mjestu po broju prodanih ulaznica, na četvrtom je The Cure i na petom su Arctic Monkeys. Festival s najviše prodanih ulaznica u 2022. godini bio je Ultra Europe festival, drugo mjesto na ovoj ljestvici zauzima Sea Star Festival, zatim ide INMusic Festival, pa Adria Summer festival i na petom mjestu je Fusion festival. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.