ZVIJEZDA 'IGRE PRIJESTOLJA'

Priznanje poznate glumice: Htjela sam samo da mi netko isključi aparate

10.04.2019.
u 17:40
Emiliji Clarke liječnici su otkrili aneurizmu na mozgu kada je imala 24 godine, a u razgovoru s novinarkom Tracy Smith otkrila je kako je drugu aneurizmu imala tijekom snimanja "Igre prijestolja" i kako joj je to jako utjecalo na njezin optimizam
Pogledaj originalni članak

Glumica Emilia Clarke, koju publika najbolje poznaje kroz lik Daenerys Targaryen u seriji "Igra prijestolja" otvoreno je prvi put nakon osam godina pričala o teškim zdravstvenim problemima koje je na kraju uspješno prebrodila.  

Kada je imala 24 godine liječnici su otkrili aneurizmu na njezinu mozgu, a u razgovoru s novinarkom Tracy Smith otkrila je kako je drugu aneurizmu imala tijekom snimanja "Igre prijestolja" i kako joj je to jako utjecalo na njezin optimizam i ne skriva koliko je to bio težak period za nju.

– Preživljavala sam iz dana u dan. Bio je to jako loš period za mene – izjavila je 32-godišnja glumica. Kod druge aneurizme mozak joj je nešto manje od minute ostao bez krvi i nakon toga Emilia je bila u panici i strahu za život. Bojala se i kako će to utjecati na njen posao i strahovala je od toga da će izgubiti glumačku sposobnost. 

– Na setu sam glumila taj opasan lik koji hoda kroz vatru i tada sam samo htjela raditi što više. Posao me spasio od toga da razmišljam  o smrti – rekla je. Prvu aneurizmu imala je nakon što je završeno snimanje prve sezone "Igre prijestolja" i to se dogodilo dok je bila  na treningu. Dok je ležala u bolnici i bila priključena na razne aparate koji su je održavali na životu, Emilia kaže kako je htjela samo jedno – da netko od medicinskog osoblja dođe i isključi aparate. 

 

 

– Bojala sam se da ću izgubiti dar govora, a bez komunikacije ja ne mogu živjeti niti raditi – rekla je u intervju. Kada joj je otkrivena druga aneurizma, morala je otići na operaciju nakon koje je u bolnici provela još mjesec dana i u tom periodu psihički je bila jako loše i imala je napade panike. 

Sada je osnovala organizaciju koja će pružati pomoć i rehabilitaciju mladima koji su poput nje imali problema s aneurizmom ili moždanim udarom.  

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.