JIM RODFORD

Preminuo basist legendarne britanske rock-grupe

Preminuo basist legendarne britanske rock-grupe
22.01.2018.
u 14:00
Rodfordova karijera trajala je čak 60 godina, a punih 18 godina svirao je u legendarnim Kinksima. Rodford se upravo vratio u Englesku nakon velike američke turneje s grupom Zombies, koja je i objavila vijest o smrti na svojoj Facebook stranici.
Pogledaj originalni članak

Jim Rodford, basist poznatih britanskih bendova The Zombies i The Kinks preminuo je u subotu u 76. godini, samo šest dana prije svog zadnjeg koncerta.

Rodfordova karijera trajala je čak 60 godina, a punih 18 godina svirao je u legendarnim Kinksima. Rodford se upravo vratio u Englesku nakon velike američke turneje s grupom The Zombies, koja je i objavila vijest o smrti na svojoj Facebook stranici.

- S velikom tugom objavljujem da je jutros moj dragi prijatelj i rođak Jim Rodford preminuo jutros nakon što je pao niz stepenice. Jim nije bio samo fantastičan basist, nego i jedan od osnivača Zombiesa - napisao je frontmen Zombiesa Rod Argent.

Počast Rodfordu odao je i Dave Davies, pjevač Kinksa, koji je na Twitteru napisao:

- Shrvan sam iznenadnim gubitkom Jima i previše slomljen da bih mogao išta reći. uvijek sam mislio da će Jim živjeti vječno, budući da je bio istinski rocker.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.