Urednica portala Kitchn

Ovo je jedni recept za cheesecake koji će vam ikad trebati!

Ovo je jedni recept za cheesecake koji će vam ikad trebati!
24.01.2021.
u 10:54
Pogledaj originalni članak

Postoji li išta bolje od kremaste torte od sira?

Nedavno je urednica portala Kitchn isprobala ovaj recept i napisala „Doslovno savršen“, a ni komentari ostalih čitatelja ne zaostaju za ovom ocjenom.
Hrskava korica od krekera i mekan nadjev od sira sigurno će vas zadovoljiti, a recept je jednostavan tako da se ne morate bojati i ako ste početnik.

Zgodno je i što ga možete pohraniti u zamrzivač i to na 2 mjeseca!

Potrebni sastojci

Za podlogu:

198 g graham keksa, izmrvljenih
67 g šećera
99 g maslaca, otopljenog

Za nadjev od sira

1 kg kremastog sira
300 g šećera
2 žlice ekstrakta vanilije
3 bjelanjka
113 g tučenog slatkog vrhnja

Za podlogu

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva u posudu za pečenje okruglog oblika te ju namastite
  2. Obložite dno folijom, može i u par slojeva kako voda ne bi prodirala u nju kada stavite u vodenu kupku
  3. U posudi kombinirajte te kekse, malo šećera i otopljeni maslac te rasporedite po dnu posude za pečenje i utisnite.
  4. Pecite oko 8 minuta, izvadite posudu za pečenje i stavite na stranu.  

Za nadjev od sira

  1. Mikserom dobro istucite sir u posebnoj posudi. Dodajte preostali šećer, vaniliju, bjelanjke.
  2. Dodajte vrhnje i nastavite miksati dok se sve ne poveže.
  3. Na pečenu podlogu izlijte ovu smjesu i lijepo poravnajte površinu.
  4. Veliku tavu ili posudu napunite vrelom vodom, u nju stavite posudu s kolačem i vratite u pećnicu te pecite oko sat vremena.
  5. Isključite pećnicu i ostavite da se kolač u njoj malo slegne.
  6. Maknite kolač iz pećnice.
  7. Ostavite da se potpuno ohladi, prekrijte folijom i spremite u hladnjak na najmanje 8 sati.

Uživajte u suboti i pripremite brzi ručak u jednoj tavi - dobar tek!

U hladnjaku može trajati do 5 dana, a ako ga zamrznete i do dva mjeseca.

Dobar tek!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.