NIKAD NIJE KASNO

Otišao u mirovinu pa u šezdesetima postao top model

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
03.07.2017.
u 17:30
Francuz Philippe Dumas smiješi nam se s plakata za jednu domaću optiku
Pogledaj originalni članak

Da nikad nije kasno prihvatiti nove izazove i probati nešto novo, najbolje svjedoči 61-godišnji Philippe Dumas koji se diljem Lijepe Naše smiješi s reklamnih kampanja jedne optike. S ulaskom u novo, sedmo desetljeće života, ovaj Parižanin odlučio je postati model, a zbog odličnog izgleda i stila ubrzo je postao miljenik modne industrije.
 

– Stil je važniji od ljepote i njega imate u bilo kojim godinama – rekao je Francuz koji je prije pet godina počeo ići na satove baleta, a kondiciju održava odlaskom u teretanu pet puta tjedno. Više od 20 godina radio je na filmskim setovima, zatim je radio u reklamnoj agenciji, a nakon što je ona zbog bankrota zatvorena, otišao je u mirovinu.

Tada je odlučio objaviti svoje fotografije na Imguru i napisao: “U mirovini sam i evo mog posljednjeg pokušaja da ostvarim životni san i postanem model. Mislite li da to mogu?“ I svijet mode zdušno je rekao “da”. S njime je na kampanji za optiku radila i naša manekenka, 58-godišnja Zvončica Vučković koja je karijeru gradila diljem svijeta, a započela ju je kao 16-godišnjakinja u Zagrebu. I danas se bavi manekenstvom, a sijeda kosa joj je zaštitni znak. Da je došlo do zaokreta u modnoj industriji koja je počela primjećivati i starije modele, dokaz je i 89-godišnja Daphne Selfe koja je na prvim naslovnicama časopisa bila 1949. Manekenstvom se bavila cijelog života i danas se smatra najstarijim profesionalnim modelom.

Tri godine od nje mlađa je američka manekenka Carmen Dell’Orefice koja je među najtraženijim supermodelima. Imala je sam 15 godina kada je prvi put zasjala na naslovnici Voguea, a 2011. londonsko Umjetničko sveučilište (University of Arts) odalo je počast njezinom doprinosu modi i dodijelilo joj je počasni doktorat. – Posljednjih 25 godina bila sam na više naslovnica nego za cijele karijere – rekla je Carmen koja se brine da joj je koža uvijek nahranjena i hidratizirana, a redovito ide na injekcije silikona. Među starijim manekenima koji haraju modnim pistama je i 81-godišnji Kinez Deshun Wang koji je prije nekoliko godina zabljesnuo na pekinškom tjednu mode.

– Mnogi su me primijetili nakon revije koju sam nosio. Neki me zovu ‘najseksi djedom’. Neki pak tvrde da sam postao internetska senzacija. Ali znate što? Da bih dočekao ovaj dan, pripremao sam se 60 godina – rekao je glumac koji je prvu reviju nosio sa 79. godina i dokazao da uistinu nikada nije kasno ostvariti svoje snove, ali i uspostaviti nove trendove u vremenu kada svijetom hara kult štovanja mladosti.
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.