Orašje zavijeno u crno

Oproštaj od velikana: U utorak je sprovod Ive u rodnom Orašju, mještani pale svijeće

Foto: Robert Anic/PIXSELL
03.01.2019.
u 15:03
Ispred njegove kuće mještani su zapalili svijeće i po posljednji put se pozdravili od najomiljenijeg susjeda.
Pogledaj originalni članak

Posljednji ispraćaj glumačkog velikana Ive Gregurevića, koji je preminuo 2. siječnja, je u ponedjeljak u 15 sati na Mirogoju u Zagrebu. Sutradan, u utorak, će sprovod biti u 14 sati u njegovom rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini, doznaju 24sata.hr. 

Službenu komemoraciju organizirat će mu Hrvatsko narodno kazalište, gdje će danas biti knjiga žalosti u koju će se moći upisati prijatelji, poznanici, građani.

Orašje, rodno mjesto Ive Gregurevića zavijeno je u crno. Susjedi plaču i jecaju za njihovim najomiljenijim susjedom koji je uvijek i svakoga pozdravljao. Ivo je svoje sumještane smatrao tvrdoglavim ljudima koje je jako volio i cijenio, a sada se svi do zadnjega opraštaju od legendarnog glumca. 

- On je bio čovjek kakvog dugo nećemo vidjeti na ovom svijetu. Bio je gromada, ali opet tako jednostavan, ponizan, srdačan i skroman da su ga svi voljeli - ispričao je njegov najbolji prijatelj iz djetinjstva Iljo Benković. Družili su se više od 40 godina i teško mu je zamisliti da ga više nema.

- To je jedan veliki šok, on mi je bio najbolji prijatelj 40 godina. Hrvatska scena je izgubila velikog glumca, u skoroj budućnosti nećemo imati takvog velikana -  rekao je Benković za 24sata.hr. 

- Zadnji put samo se čuli na staru godinu u 18.57 sati, nazvao me da mi čestita Novu godinu. Dogodilo se nešto što se nije dogodilo otkako smo prijatelji. Htio sam mu uzvratiti čestitku, ali on je rekao: Eto to je to i vidimo se' i prekinuo poziv. Nažalost, vidjet ćemo se u drugačijim okolnostima - rekao je Benković.

Ispred njegove kuće mještani su zapalili svijeće i po posljednji put se pozdravili od najomiljenijeg susjeda.

Naime, inspektorica Sandra iz MUP-a, njegova partnerica, pronašla ga je beživotnog u stanu, piše portal 100posto. Izvori bliski glumcu rekli su kako je bio na setu do zadnjeg dana, 30. prosinca prošle godine te da se s njima družio i slavio svoj imendan.

- Posljednje dane života Ivo Gregurević proveo je uz prijatelje i bliske ljude, a njegov odlazak beskrajno ih je šokirao. Otišao je gotovo na datum odlaska njegovog velikog i bliskog prijatelja, Fabijana Šovagovića - izjavio je izvor za portal. Iako uzrok smrti još nije poznat, glumac je prije 11 godina doživio teški moždani udar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.