Neobična svadba

Nikolina i Davor u traktoru otišli na vjenčanje

Nikolina i Davor u traktoru otišli na vjenčanje
19.07.2020.
u 09:39
Pogledaj originalni članak

Svatovsku kolonu na ulasku u Slavonski Brod u petak je predvodio “John Deere” traktor. U njegovoj košari bio je ležaj na kojemu su sjedili mladenci Nikolina Puškarić i Davor Kolesarić. Kiša koja je padala cijelo prijepodne zamalo je pokvarila mladoženjinu ideju da svoju odabranicu na vjenčanje odveze traktorom.

Ovi, a i drugi mladenci shvatili su koliko je situacija ozbiljna, tako da su se odlučili držati mjera. Prije nego se pojavio korona virus, u svatove je bio pozvan veći broj gostiju no mnogima su se morali ispričati. Bilo je dosta odgađanja i od strane pozvanih, najviše zbog razumijevanja situacije u želji da uz mladence budu njihovi najbliži, ali i zbog straha od zaraze. 

- Prvotno smo bili pozvali 500 uzvanika, ali zbog korone smo broj morali smanjiti, tako da je u svatovima bilo oko 200 ljudi, sukladno kapacitetu sale da bi se ispoštovale mjere distance. Sve smo ranije prijavili Stožeru civilne zaštite, i prošlo je u najboljem redu, veselo, uz poštivanje propisanih mjera – rekla je za 24sata.hr Nikolina Puškarić, od jučer Kolesarić.

Sva okupljanja iznad sto osoba moraju se 48 sati prije prijaviti Centru 112. To se ne odnosi na okupljanja koja se prema Zakonu o javnom okupljanju prijavljuju policiji. Dakle, ovdje se misli na svatove, karmine, neka sportska ili druga okupljanja koja se ne prijavljuju policiji. Organizatori, uz prijavu na 112, moraju provoditi i propisane epidemiološke mjere od strane HZJZ. 

To su npr. maksimalni broj osoba u odnosu na veličinu prostora, fizička distanca te, posebno važno, popis svih sudionika s kontaktima koje organizatori (mladenci ili firma- vlasnik sale gdje su svatovi) moraju čuvati najmanje 14 dana kako bi epidemiolozi, za slučaj da je netko bio zaražen, lakše ušli u trag kontaktima takve osobe. 

Sve već funkcionira od ovoga vikenda, a okupljanja kontroliraju timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. Kako je kazao pomoćnik ministra policije Damir Trut, u ophodnji je od vikenda 60 ljudi, a do petka je bilo prijavljeno 77 događanja s više od sto ljudi - svadbi, sportskih događanja i slično. 

- U petak navečer su bili nadzori u dvama svatovima i svi elementi koji se kontroliraju bili su u redu i bez primjedbi inspektora. Večeras ima još nekoliko prijavljenih svadbi pa će ista ekipa i njih obići. Ovi timovi kontroliraju i rad noćnih klubova. Do sada je izvršeno 77 nadzora, a nepravilnosti su utvrđene u sedam slučajeva, rekao je Stjepan Bošnjaković, načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Brodsko posavske županije.

Dosta svatova je i otkazano do daljnjega, unatoč pripremama koje traju duže vrijeme, potvrdio nam je fotograf D.S. iz Slavonskog Broda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.