Kralj dijaspore

Mate Bulić: Pečatu ocjena 11, to je jedan cjelovit stroj

Foto: ''
Mate Bulić: Pečatu ocjena 11, to je jedan cjelovit stroj
02.04.2015.
u 10:02
Ekipa Večernjakova pečata je kao jedan cjelovit stroj gazila do kraja i uspješno završila ovogodišnju manifestaciju - ustvrdio je kralj dijaspore, legendarni pjevač Mate Bulić
Pogledaj originalni članak

Dovoljno je bilo da “kralj dijaspore” Mate Bulić podigne ruke u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače i da publika s njim uglas počne pjevati hit “Domu mom”. Sve se to zbivalo prošlog četvrtka kada se Bulić vratio iz Frankfurtha u svoju rodnu Hercegovinu pjevati na Večernjakovu pečatu, a ono što je doživio, priznaje, nešto je nevjerojatno.

Vrhunski zvuk

- U svakom kontekstu ovo je jedna od najprestižnijih manifestacija u kojoj sam sudjelovao. Znao sam da je ta manifestacija od 2001., te kako iz godine u godinu sve više napreduje, ali nakon što sam i sudjelovao i vidio sve to, mogu reći da je to najveći događaj u regiji – iznosi nam Mate svoje prve dojmove nakon nastupa na Pečatu. Spomenutu pjesmu “Domu mom” pjevao je s Revijskim orkestrom, a sve to je u dvorani i pred malim ekranima zvučalo vrhunski. - Kako je priredba prolazila, tako se i ozračje dizalo, išlo se jednom vrhuncu, stoga su svi s oduševljenjem pjevali “Domu mom” – govori nam Mate i nastavlja s pohvalama na račun Večernjakova pečata:

- Čestitam Večernjem listu i svima vama koji ste u jednom čitavom lancu kao jedan cjelovit stroj gazili do kraja i uspješno završili ovogodišnju manifestaciju. Ako mogu ocijeniti od 1 do 10, dodat ću bonus na posljednju brojku i ta će ocjena biti 11. Ne znam što se još može napraviti kada se pogleda cjelokupna priredba, od crvenog tepiha do trenutka kada su se ugasila svjetla u dvorani Hercega Stjepana Kosače, a da bi to bilo još bolje. Impresioniran sam i time koliko je ljudi iz politike, kulturne, gospodarstva, znanosti i medicine, znači čitavog javnog života BiH, ali i Hrvatske, bilo u dvorani. Svi relevantni čimbenici iz obje države bili su na Pečatu - naglasio je Bulić.

Slijedi radna sezona

Poželio je sreću Pečatu i u daljnjem radu. - Osobno, želim Večernjakovoj ekipi da s istim žarom nastavi raditi jer je to jedan prvorazredan događaj bez kojeg ni Večernjak ne bi bio to što jest – istaknuo je “kralj dijaspore”. U trenutku dok smo s njim razgovarali, u pozadini se čula vriska unuka, kojim je trenutačno zaokupljen. Kći Katja rodila je dječaka na blagdan Sveta tri kralja, a prvi unuk veliki je miljenik legendarnog pjevača koji mu posvećuje svaki slobodan trenutak. Ipak, ljeto je pred vratima, a time i više posla, stoga se Mate uz obiteljske obveze svakodnevno priprema za radnu sezonu. - Korizma je vrijeme zatišja, proslavit ćemo naš najveći blagdan Uskrs, a nakon toga slijedi užurbaniji radni ritam. U smiraj ljeta, kada odradimo i završni koncert koji pravimo mi Blatničani, okrenut ćemo se novim pjesmama. Svakodnevno o njima razmišljam, tražim teme koje ću obrađivati, i u smiraj ljeta, a osobito u jesen posvetit ću se stvaranju novih pjesama – kazao je za kraj jedan od najpoznatijih pjevača s ovih prostora.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.