Spektakl na Pecari

Marko Perković Thompson diže Hercegovinu na noge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
23.12.2015.
u 07:00
Marko Perković Thompson (49) večeras nastupa u dvorani Pecara u Širokom Brijegu gdje ga očekuje oko sedam tisuća vatrenih obožavatelja
Pogledaj originalni članak

Marko Perković Thompson (49) večeras nastupa u dvorani Pecara u Širokom Brijegu gdje ga očekuje oko sedam tisuća vatrenih obožavatelja. Jedan od najpopularnijih pjevača na ovim prostorima ne krije da ga s Hercegovinom veže posebna emocija i zato treba očekivati glazbeno-scenski spektakl u pravom smislu te riječi, piše Večernji list BiH.

Molba za strpljenje

Očekuje se kako će na ovaj koncert doći Thompsonovi obožavatelji iz cijele Hercegovine, središnje Bosne, Dalmacije i, naravno, oni iz dijaspore koji su došli u posjet rodbini za blagdane.

Vrata dvorane za posjetitelje bit će otvorena već od 18 sati. Organizator Elite media moli za strpljenje prilikom ulaska u dvoranu jer je neophodno napraviti potrebne kontrole kako bi sve proteklo u najboljem redu, a kao što i dolikuje predblagdanskom ozračju. Također, organizatori izvješćuju kako je još nešto ulaznica planiranih za prodaju dostupno na recepciji hotela Park. Za one koji ne stignu i one koji dolaze iz daleka osigurane su ulaznice iz posljednjih zaliha koje će biti puštene u prodaju danas na prodajnom mjestu u hotelu Park u Širokom Brijegu (od 8 sati), kao i na dva prodajna mjesta u dvorani (od 17 sati). Thompson se nedavno prepun dojmova vratio iz Švicarske gdje je, nakon osam godina, održao veliki koncert pred tamošnjim hrvatskim iseljenicima, a nastup u Širokom Brijegu završni je dio turneje "Ora et labora" započete prije tri godine na Poljudu. Kao i na svim dosadašnjim koncertima, posjetitelje očekuje više od dva sata vrhunske glazbene produkcije uz spektakularne svjetlosne i videoefekte. Riječ je o najposjećenijoj turneji nekog hrvatskog pjevača u posljednje vrijeme, a istoimeni album je srušio sve rekorde prodaje u Hrvatskoj, pa i šire. Na albumu se nalazi i pjesma "Bosna" koju Thompson u posebnom ozračju pjeva na koncertima, a koju ćemo imati priliku čuti i večeras, kao i "Divu Grabovčevu". - Ovom pjesmom želio sam skrenuti pozornost na sve što se događa i što se događalo s hrvatskim narodom u BiH u posljednjih petnaest godina, narodom zaboravljenim od vladajućih u Hrvatskoj. Želim ovom pjesmom zagrliti Hrvate iz Bosne i Hecegovine i poručiti im da ima nas koji ne zaboravljamo povijest - rekao je jednom prigodom Marko Perković Thompson za "Večernji list". Ne sumnjamo da će se iz tisuću grla na Pecari zaoriti i stih "Herceg Bosno, srce ponosno", ali i prisjetiti se Kupresa pjesmom "Moj Ivane". Tu su i nezaobilazne pjesme "Zaustavi se vjetre", "E, moj narode", te velika uspješnica "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova". To su samo neke od pjesama kojima će ovaj koncert, zasigurno, ostati u dugom sjećanju. Njegove slušatelje najviše privlače pjesme domoljubne tematike u kojima naglašava svoje hrvatstvo, katoličanstvo i ljubav prema domovini. - Vjerujem kako ćemo večeras svi zajedno uživati u izvedbi pjesama i napraviti odlično ozračje, te istinski uživati zajedno u duhu Božića. Mene i moj bend veseli dolazak i zajedno s nekom posebnom emocijom dolazimo u Hercegovinu - izjavio je Thompson pred večerašnji koncert. U Thompsonovu bendu sviraju Ivica Ike Bilić (bubnjevi), Duje Ivić (klavijature), Ivan Ivanković (gitara) i Tomislav Mandarić (gitara). Bend pršti energijom i čvrstim rock zvukom, piše Večernji list BiH.

Novi album za Uskrs

Turneja "Ora et labora" je na zalasku i Marko Perković priprema nove skladbe za sljedeći album. Za Uskrs sljedeće godine najavljuje novi album, a početkom iduće godine izdat će novi singl. No, prije toga, kao veliki vjernik, želi u miru sa svojom obitelji proslaviti Božić u Splitu i Čavoglavama.*

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JM
jezero-matica
15:55 23.12.2015.

Ziva Legenda! Ovo je Domoljub u srcu i dusi! Dok su politicki "beskicmenjaci" s desnicom na srcu,a ljevicom u "narodnoj" riznici!