OZZY OSBOURNE

Legendarni glazbenik progovorio o agoniji u kojoj je bio godinama: 'Rekli su mi da imam velike šanse ostati paraliziran'

Foto: SBM / PictureLux
Legendarni glazbenik progovorio o agoniji u kojoj je bio godinama: 'Rekli su mi da imam velike šanse ostati paraliziran'
11.08.2022.
u 19:45
Ozzyjev sudbonosni pad dogodio se u proljeće 2019., kada je usred noći otišao na zahod u svojoj vili u Los Angelesu. Pad mu je pogoršao dugotrajne ozljede zadobivene prije 16 godina kada je slomio vrat u nesreći na biciklu na svom imanju u Velikoj Britaniji.
Pogledaj originalni članak

Legendarni roker Ozzy Osbourne (73) početkom 2020. godine u emotivnom je intervjuu otkrio svoju borbu s Parkinsonovom bolesti, a pored njega podršku u suzama pružala mu je supruga Sharon. Sve je počelo godinu ranije nakon pada zbog kojeg je morao na operaciju vrata.

Nakon toga počeo je trpjeti bolove u živcima, a liječnici nisu mogli ustanoviti je li to od pada, operacije ili nečeg trećeg. Iako roker ne daje često intervjue, za britanski The Sun sada je progovorio o težini njegove svakodnevne borbe.

Tri teške godine

- Mislio sam da ću imati munje u vratu - rekao je referirajući se na svoju najnižu točku tijekom tri iscrpljujuće godine od pada koji ga je "stvarno uništio". Ozzyjev sudbonosni pad dogodio se u proljeće 2019., kada je usred noći otišao na zahod u svojoj vili u Los Angelesu. Pad mu je pogoršao dugotrajne ozljede zadobivene prije 16 godina kada je slomio vrat u nesreći na biciklu na svom imanju u Velikoj Britaniji. Ali sada, nakon operacije koja mu je promijenila život i brda tableta protiv bolova, 73-godišnjak je na putu da vrati svoj stari život, uz podršku supruge Sharon.

- Nikada nisam ovoliko dugo ležao i bio tako loše. Sharon se slamalo srce što me vidi ovakvog, ali vratit ću se na turneju makar me to ubilo - kazao je Ozzy koji je ovog tjedna i održao koncert u rodnom Birminghamu na zatvaranju igara Commonwealtha. To mu je ujedno bio i prvi nastup uživo nakon Nove godine 2018. Pravi borac ne odustaje od svog sna o potpunom povratku turnejama, i vraćanju u ulogu jednog od vodećih rock izvođača.

- To je sve što znam raditi. Ne mogu gledati videe sebe na pozornici jer sam tako iznerviran - kazao je roker i dodao da nije dobar u ležanju. - Nedavno sam imao Covid i bio sam bolestan kao pas jedan dan, ali onda sam bio ok. Uopće se ne tresem zbog Parkinsa. Moj liječnik za Parkinsonovu bolest kaže: 'Moram ti nešto reći, vidio sam svakakve Parkinsonove bolesti, ali tvoja je najblaža'. Ne znam ni kako je netko uopće shvatio da ga imam - objasnio je. 

Brojne operacije

Ali, njegova ozljeda kralježnice ga najviše mori posljednje tri godine. Prva operacija za to nije dobro prošla. - Rečeno mi je: ‘Imaš dobre šanse da ostaneš paraliziran do kraja života’. Samo ne očekujete da će kirurg biti je**ni mesar. Ostao sam u agoniji - kazao je. Međutim, ove godine Ozzy je imao dvije operacije koje, kako kaže, "pomažu da se vratim tamo gdje želim biti". Posljednja, u lipnju, zahtijevala je da bude u bolnici samo jednu noć, za razliku od podužeg prvog boravka kada su stvari tek krenule po zlu. - Hvala Bogu da sam pronašao pravog kirurga koji zna kako se nositi s problemima kralježnice. Morao je rezati živce i moraš piti tablete protiv živaca, ali ja sam bolje - otkrio je. Zbog svega, najnovija rutina mu je da svako jutro odradi sat vremena fizioterapije, koja polako daje rezultate.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.