velikan bh. glumišta

Lavovski se borio s teškom dijagnozom, uživao u svakom trenutku života

Foto: Promo
Lavovski se borio s teškom dijagnozom, uživao u svakom trenutku života
22.11.2020.
u 19:41
Pogledaj originalni članak

Borio se s karcinomom pluća, u rujnu je završio u bolnici. Nedavno su ga otpustili, bio je na kućnoj njezi, no bolest je bila jača.

Nakon teške bolesti, u nedjelju je u 78. godini u svom domu u Zagrebu preminuo Mustafa Nadarević, velikan našeg glumišta.

- Bolest me nije obeshrabrila jer, što god mi radili na ovom svijetu, ići ćemo točno do one točke koja nam je tamo gore zapisana. Veliki napredak medicine je vidljiv i potpuno je glupo da danas netko umre od srčanih tegoba ako one nisu toliko ozbiljne da pomoći više nema - rekao je Nadarević 2016., u intervjuu za 24sata.  

Doajen hrvatskog i bosanskohercegovačkog teatra i filma dodao je kako se danas ugrađuju srčane premosnice, ulaze videokamerama u srce...

- Sve je stvar godina, životnog stresa, premora. Uzimajući u obzir i moje godine, došlo je vrijeme da i mom organizmu nešto zasmeta – rekao je legendarni glumac.

Nakon operacije srca 2013., prestao je pušiti. Tu i tamo znao je povući dim električne cigarete. O umirovljenju ni u osmom desetljeću nije razmišljao.

– Ne razmišljam o tome da prestanem igrati jer vjerujem u sudbinu. Život može potrajati još jako dugo. Može i kratko. Zato treba uživati u svakom trenutku i iskoristiti ga – govorio je tada glumac čije je maestralne uloge danas teško prebrojiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.