ANTE DRAGOJEVIĆ:

'Javio mi se čovjek koji kaže da zna gdje mi je sestra. Neću stati dok je ne nađem'

'Javio mi se čovjek koji kaže da zna gdje mi je sestra. Neću stati dok je ne nađem'
14.11.2019.
u 10:30
Posljednji put Ivanu sam vidio na krštenju. I dan-danas čuvam fotografije od toga dana kao najdraže uspomene na nju, kaže Ante Dragojević.
Pogledaj originalni članak

Kad mu je bilo godinu dana, a njoj tek nekoliko mjeseci, tužna životna sudbina odvojila je bivšeg natjecatelja Supertalenta Antu Dragojevića od sestre Ivane. Ante i njegova Ivana posljednji su se put vidjeli u domu za nezbrinutu djecu Maslina u Dubrovniku, a nakon što je ona posvojena, izgubili su svaki kontakt. U potragu za mlađom sestrom Dragojević je odlučio krenuti nakon gotovo dva desetljeća, i to na dan kada je Ivana postala punoljetna.

Nazire se sretan kraj

Dirljivom objavom na Facebooku sestri je čestitao rođendan i izrazio želju za njihovim ponovnim susretom. Antin status ganuo je mnoge koji su njegovu objavu dijelili putem društvenih mreža, a čini se da bi potraga uskoro mogla biti završena. – Javio mi se jedan čovjek koji zna gdje mi je sestra. Sad čekam njegov odgovor da vidim kako će se stvari dalje razvijati – kazao nam je ushićeni Ante nedugo nakon što je njegova objava izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama. Svi su htjeli pomoći i pronaći mu sestru koju je posljednji put vidio prije 18 godina.

– Pamtim je još kao malu bebu, zadnje čega se sjećam je njezino krštenje. Još uvijek čuvam fotografije od tog dana, to mi je najdraža uspomena na sestru – kaže Ante koji je u domu bio do svoje šeste godine, nakon čega je udomljen. Iz Dubrovnika se tada preselio u Grižane u Vinodolskoj općini gdje i danas živi sa svojom novom obitelji. O ponovnom susretu sa sestrom svih je ovih godina maštao, a sada kada je konačno postala punoljetna više ga, kako kaže, ništa neće spriječiti u naumu da je nađe.

– Do njezine 18. godine nismo mogli stupiti u kontakt zbog zakonskih ograničenja, ali što ću? Bio sam strpljiv i sada je došlo vrijeme da ponovno budemo zajedno – govori 19-godišnjak koji je u pozitivan ishod uvjeren. – Pronaći ću je sigurno, neću nikada odustati od svojih planova. Kad nešto naumim, to onda tako mora i biti. Ne stajem dok je ne nađem – dodaje Ante.

Najveća želja mu je, kaže, da stupi u kontakt sa sestrom koja mu silno nedostaje. – Poručio bih joj da stižem da je upoznam. Htio bih da se možemo barem povremeno čuti i podijeliti neke informacije. Da možemo razgovarati kao brat i sestra o normalnim stvarima – kaže Dragojević koji je svojim emotivnim statusom na “noge podigao” tisuće Hrvata.

Emotivan status

– Sretan ti rođendan, voli te braco. 12. 11. 2001. rođena si u Dubrovniku. Ime ti je Ivana Dragojević (najvjerojatnije promijenjeno). Bili smo zajedno u domu Maslina u Dubrovniku, a onda su nas razdvojili. Ti si posvojena i uza sve pokušaje nikako da te pronađem. Sada kad imaš 18 godina nitko nam ne može zabraniti da se sretnemo. Molim te, javi se svom bratu – napisao je Ante i zamolio dobre ljude za pomoć. Mnogi su odmah nudili savjete za pomoć u komentarima, a njegova je objava u manje od 24 sata podijeljena više od 2500 puta na Facebooku. Takvoj se reakciji, priznaje, ni sam nije nadao.



 

Podsjetimo, Dragojevića publika pamti iz prve emisije sedme sezone “Supertalenta” u kojoj je žiri pokušao očarati micanjem obrva uz glazbenu podlogu. Svoj je talent otkrio 2006. godine nakon što je čuo “Četiri godišnja doba” Antonija Vivaldija i za njega tvrdi da je jedinstven u Lijepoj Našoj. Ipak, njime nije uspio zadovoljiti žiri pa je kući otišao s četiri “iksa”.

– Važno je zabaviti publiku, a ne pobijediti – kazao je tada Dragojević. Za sebe kaže da je svestrana osoba koja, osim u svom talentu, uživa i u glazbi. Svira čak četiri instrumenta: gitaru, bisernicu, violinu i klavir, a svoje glazbeno znanje rado će prenijeti i na sestru čim im se životni putevi ponovno spoje.
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.