'Dotucimo gnjidu'

Ivan Herceg žrtva krađe identiteta, pozvao na obračun s lopovom

Foto: Dnevnik.hr
Ivan Herceg žrtva krađe identiteta, pozvao na obračun s lopovom
24.11.2018.
u 15:48
Pogledaj originalni članak

Netko je prije mjesec dana otvorio lažni profil i krade moje fotografije te se predstavlja kao ja, požalio se Ivan Herceg (37). Glumac je otkrio kako je postao žrtva krađe identiteta, piše 24sata.hr. 

Zasad nepoznati počinitelji su, naime, kreirali lažni Instagram profil te se počeo predstavljati kao Ivan Herceg.

- Čekam da nadležna ekipa s Instagrama riješi ovaj problem. Prijavite, molim vas, taj profil i dotucimo gnjidu - izravan je bio Herceg, koji je fanovima pokazao screenshot lažnog profila.

Slične je probleme imao i Hercegov kolega Filip Juričić (37).

Netko je u njegovo ime davao izjave za medije i komunicirao s Filipovim prijateljima. Iako nije imao većih neugodnosti, glumac je bio zabrinut zbog mogućih posljedica.

- Kad si nekome prije 20-ak godina uzeo osobnu i promijenio sliku, to su bili ozbiljni kriminalni delikti. Za to se krivično odgovaralo. Danas nekome ukradeš identitet na društvenim mrežama i nikome ništa - objasnio je Filip.

Zbog otvaranja lažnih identiteta, voditeljica Tatjana Jurić (36) je prije nekoliko godina potražila pomoć policije i odvjetnika. 

S djevojkom koja joj je krala identitet čak je i pričala telefonski. Djevojka joj se predstavila kao voditeljica Tatjana Jurić i rekla da žuri na snimanje na televiziju te da ne može pričati. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.