naučio lekciju

Halid Bešlić žali zbog korona partyja: Više nema zabava, sad se pazim

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Halid Bešlić žali zbog korona partyja: Više nema zabava, sad se pazim
15.07.2020.
u 21:25
Pogledaj originalni članak

Desetak dana unazad nisam poznavao nikoga tko boluje od korone, sad znam nekoliko njih, priča za 24sata.hr legendarni pjevač Halid Bešlić (66), kojeg su povratak i jačanje korona virusa “potjerali” u izolaciju. 

Svi njegovi izlasci svode se na odlazak iz kuće u njegov motel i natrag. I s maskom u dućan da kupi sve što unuci požele. Sa suprugom Sejdom prošeta prirodom i pazi da ni s kim ne dođe u kontakt. Korona partyji su, kaže, iza njega.

- Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši - iskreno kaže Halid. 

Podsjetimo, Bešlić je početkom svibnja, dok su stroge epidemiološke mjere bile na snazi, “uhvaćen” kako se s društvom zabavlja na “korona partyju”. Pjevalo se, pilo, slavilo... 

Ali pjevač je naučio lekciju i takve stvari više neće ponavljati. Sad dane provodi u igri s unucima koji su prije desetak dana došli iz Njemačke. Još nisu odlučili hoće li obitelj na more, ali ako djeca to požele, zbog mjera oko ulaska u Hrvatsku, otići će do Neuma. 

Ne mogu si, kaže, dopustiti dva tjedna karantene. Do tada, Belminu Kanu i Lamiji ispunjava sve želje. 

– Radimo skečeve po kući, smijemo se, pjevamo... Sejda im sprema omiljena jela, a što se kupnje tiče, sad su aktualna Kinder jaja. Skupljaju one igračkice, pa svaki dan kupimo nekoliko jaja. Ma, što god da požele, ja ću im stvoriti - priča Halid.

Za desetak dana mališani će proslaviti šesti rođendan, no ovaj put slavlje će biti u krugu obitelji. Halid prije rođendana ne želi reći što će im darovati, a žao mu je što ne može okupiti svu djecu iz ulice, njihove prijatelje, pa da im organizira pravu proslavu.

- Što je, tu je. Ne možemo riskirati, zdravlje je najvažnije - kaže pjevač.

Unuci će s djedom biti još desetak dana, a onda se vraćaju u Njemačku. Halid kaže da ne zna kako će to preživjeti. Svaki rastanak s njima ga boli, ali tješi se da će se, kao i dosad, družiti preko Skypea. Da će mu Lamia pjevati, a Belmin Kan pričati o novim nogometnim trikovima koje je naučio. Prije korone bi svaki put, kad bi pjevao u Njemačkoj, skoknuo do njih na dan, dva. Sad to, kaže, više nikako ne može.

- Svi koncerti su odgođeni do daljnjega. Iskreno, ne znam do kada. Nemam novih informacija - kaže za kraj razgovora Halid, koji se nada, baš kao i svi mi, da će se ova cijela situacija sa širenjem korona virusa smiriti i da će se život uskoro vratiti u normalno stanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.