NE MIRUJE

Dok svi strepe za njezino zdravlje kraljica Elizabeta snimljena za volanom skupocjenog Jaguara

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
01.11.2021.
u 19:16
Kraljica sljedeće godine slavi slavi platinasti jubilej, 70 godina vladavine i još uvijek se ne namjerava povući sa svih svojih dužnosti.
Pogledaj originalni članak

Britanska kraljica Elizabeta II.. (95) prošli je tjedan zabrinula obožavatelje nakon što je otkriveno da je zbog narušenog zdravlja završila u bolnici, no sudeći prema fotografijama koje su snimljene jutros na njezinom imanju kraljica se trenutno osjeća puno bolje. Naime, paparazzi su je snimili tijekom vožnje skupocjenog Jaguara u okolici dvorca Windsor. Iako su joj liječnici savjetovali da miruje kraljica se ipak odvažila na vožnju. Poznato je da je Elizabeta II. strastvena vozačica unatoč tome što nikada nije položila vozački ispit te je jedina osoba u Velikoj Britaniji koja nije dužna imati vozačku dozvolu. 

Podsjetimo, Elizabeta prije desetak dana provela je jednu noć u bolnici radi preliminarnih pretraga i kako je tada izvijestila Buckinghamska palača 95-godišnja kraljica se osjeća dobro i liječnici su joj savjetovali da se odmori nekoliko dana zbog čega je propustila službeni put u Sjevernu Irsku, a u utorak je primila dva ambasadora i audijencija se odvijala putem video veze u dvorcu Windsor. Kraljica je virtualno u dvorcu razgovarala s veleposlanikom Koreje Gunnom Kimom, te veleposlanikom Švicarske Markusom Leitnerom.

Prvi je put tako kraljica Elizabeta obavila svoje službene obveze virtualno iz dvorca Windsor. Njezini liječnici kazali su kako se kraljica osjeća dobro te da u bolnici nije završila zbog sumnje na zarazu koronavirusom. Javnost se za njezino zdravlje zabrinula nakon što je prije dva tjedna kraljica prvi put snimljena kako hoda uz pomoć štapa. Iz palače su poručili kako je štap 13. listopada, kada je išla na misu, koristila jer je put do crkve neravan i kako joj zdravlje nije narušeno.

Nakon toga mediji u Velikoj Britaniji objavili su i informaciju kako su liječnici kraljici preporučili da izbaci iz svoje dnevne rutine martini koji je voljela popiti u poslijepodnevnim satima. Kraljica sljedeće godine slavi slavi platinasti jubilej, 70 godina vladavine i još uvijek se ne namjerava povući sa svih svojih dužnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.