spektakl u Posušju

Crvena jabuka i Teška industrija večeras pjevaju za tisuće Posušana i njihovih gostiju

12.08.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Zabranjeno pušenje, Opća opasnost, Prljavo kazalište... Impresivan je niz bendova koji su posljednjih godina nastupali na velikom koncertu na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju. Spektakl se u organizaciji udruge PAUK očekuje i večeras. Koncert je podignut i na višu razinu jer ove godine nastupaju dva vrhunska benda, predstavnika nadaleko poznatog sarajevskog rocka.

Očekuje se dobra zabava

Ranijih godina trg je bio ispunjen. Na koncertu Zabranjenog pušenja i Opće opasnosti, prema procjenama, bilo je pet do šest tisuća ljudi, dok je uz Prljavce prošle godine pjevalo i plesalo skoro deset tisuća ljudi. Ovo je najposjećeniji događaj u Posušju, pa je spektakl zajamčen i večeras uz nastup Crvene jabuke i Teške industrije.

- Više puta smo dolazili u Hercegovinu, u Posušje, ali odavno nismo bili, stoga ćemo pružiti ljudima jednu prekrasnu noć da uživaju. Mnogi nisu cijele godine u Posušju, dođu samo ljeti pa ćemo se potruditi da i oni uživaju. Nadam se da će biti veliki odziv, a tu je i Teška industrija - kazao je uoči koncerta frontman Crvene jabuke Dražen Žerić Žera.

Teška industrija rijetko je nastupala u Hercegovini, a u Posušju će večeras prvi put održati koncert na otvorenom. - U Posušju smo bili jednom na koncertu zatvorenog tipa. Od ostalih nastupa možemo izdvojiti koncerte u Širokom Brijegu, Mostaru i Livnu, odakle je i moje podrijetlo, i već mi je reklo stotinjak mojih Livnjaka da će doći na ovaj koncert. Imali smo puno koncerata ove godine i veselimo se da je i Posušje došlo na red. Mislim da se nije ni mogla napraviti bolja kombinacija od nas i Crvene jabuke pa očekujemo pravu veselicu u Posušju - kazao nam je Ivica Propadalo iz Teške industrije, dodajući kako Teška industrija puno bolje zvuči uživo nego na snimkama.

Tisuće ljudi

Dobru zabavu jamče i organizatori ovog koncerta iz udruge PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu).

- Sve je spremno za ovaj koncert na kojemu je i ranijih godina bilo nekoliko tisuća ljudi. Ranijih godina nastupali su i domaći bendovi Predgrađe i Sjena, a i ove godine očekujemo nekoliko tisuća ljudi jer nam dolaze dva velika benda - Teška industrija, koja nije nastupala u Posušju do sada, a rijetko i u Hercegovini, te Crvena jabuka, koja je dobro poznata našoj publici - kazali su organizatori iz udruge PAUK, napominjući kako je ulazak na ovaj koncert slobodan. Udruga je ovog ljeta organizirala In memoriam Darku Ćurdi, a tad je izvedena predstava “Meštar” HNK Mostar. Ranije su organizirali i Operaciju kino u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, gdje su Posušani dvije večeri uživali u projekcijama filmova na otvorenom, a ovim velikim koncertom koji nas večeras čeka završavaju sa svojim angažmanom u sklopu bogatog programa “Posuškog lita”.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.