DNEVNI RASPORED

Charlesov nekadašnji suradnik otkrio kako izgleda njegov prosječan dan: Kralj nikad ne ruča i ne voli biti dugo u zatvorenom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Charlesov nekadašnji suradnik otkrio kako izgleda njegov prosječan dan: Kralj nikad ne ruča i ne voli biti dugo u zatvorenom
26.09.2022.
u 08:53
Kraljev radni dan počinje nakon doručka te je 'poprilično nemilosrdan'. Prvu pauzu Charles uzima oko 13 sati, no ne za ručak, nego za šetnju oko svog doma.
Pogledaj originalni članak

Julian Payne, koje je nekada radio kao tajnik za komunikacije Charlesa i njegove supruge Camille otkrio je kakve navike ima novi britanski kralj. Navike i životni tempo kralja, kako kaže Payne je žestok. 

Naime, Charles svako jutro doručkuje te nikada ne ruča. Kralj nikada ne uzima pauzu za ručak, a na njegovu stolu za doručak nalazi se voće, sjemenke te čaj.

- Kralj ne jede ručak, tako da jedna od prvih lekcija koje sam naučio kad sam bio s njim na putu jest da pojedem obilat doručak ili ponesem nekoliko energetskih pločica kako bi mogao izdržati - objasnio je te dodao da je za vođenje kućanstva bio zadužen mali, ali predani tim osoblja koji već desetljećima radi za Charlesa.

Kraljev radni dan počinje nakon doručka te je 'poprilično nemilosrdan'. 

- Počinje s radio vijestima, pregledavanjem naslova uz doručak - rekao je njegov suradnik. Nakon toga slijede sastanci od 45-minutnih o novim dobrotvornim projektima, nadolazećoj turneji ili diskusiji o državnim pitanjima.

Prvu pauzu Charles uzima oko 13 sati, no ne za ručak, nego za šetnju oko svog doma.

- Kralj ne voli biti u zatvorenom predugo i uvijek ima prozore širom otvorene - kazao je Payne. Sljedeću pauzu Charles uzima u 17 sati kada je bilo vrijeme za čaj. To vrijeme kralj je često provodio i sa svojom suprugom Camillom te su zajedno pojeli komad voćne torte ili sendviče.

Kralj se nakon predaha vraća za radni stol kako bi se bavio papirologijom, a večera je kod njega po rasporedu točno u 20.30 sati. Nakon objeda, Charles se vraća za svoj radni stol u 22 sata i često radi i dugo u noć.

Osim ovog rasporeda, dnevni planovi ponekad uključuju i putovanja te javne događaje. Kraljev nekadašnji pomoćnik dodao je kako Charles voli razgovarati s ljudima, što često poremeti daljnje planove u njegovu danu. 

Inače, Charles je ulogu kralja preuzeo nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete, a sada ga očekuje još užurbaniji raspored te nešto drugačiji popis dnevnih zadataka. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.