Foto: pixsell Brad Pitt završio na sudu zbog loše građenih kuća

Brad Pitt završio na sudu zbog loše građenih kuća

10. 09. 2018. u 08:15 0
Iako su stanovnici kvarta Lowe Nine zahvalni glumcu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne domove koji ubrzano propadaju

Protiv glumca Brada Pitta i njegove organizacije “Make It Right” dva su kupca podnijela sudske tužbe zbog prevare, povrede ugovora i nepoštene trgovačke prakse. 

Naime, nakon što je uragan Katrina poharao New Orleans 2005. godine, u njegovu obnovu uključile su se brojne slavne osobe, među njima i Pitt koji je osnovao neprofitnu udrugu “Make It Right”.

Sam je otišao u najrazoreniji kvart Lower Nine, zasukao rukave i s radnicima gradio domove koji su ekološki i otporni na oluje. Izgrađeni su 2007. godine i cijena im je bila oko 150.000 dolara.

– Iako su stanovnici kvarta Lowe Nine zahvalni Bradu Pittu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne domove koji ubrzano propadaju. Oni grcaju u kreditima za nekretnine kojima je drastično pala vrijednost – rekao je Ron Austin, odvjetnik koji zastupa tuženike.

Iako ih se samo dvoje odlučilo na tužbu, navodno brojne kuće (sagrađeno ih je 109) imaju probleme poput istrunulih drvenih konstrukcija, a česti su problemi s kanalizacijom i krovovima koji se urušavaju.

Tužitelji tvrde da je organizacija namjerno zatajila da su kuće građene lošim i defektnim materijalima, te da se zbog loše izvedene ventilacije stvara plijesan koja uzrokuje zdravstvene tegobe stanovnika.

Brad Pitt je odbio komentirati slučaj dok mediji nagađaju hoće li se još netko od stanara pridružiti tužbi.

 

pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".