MILORAD DODIK

SDA trenutno ne može biti dio vladajuće većine

Foto: Dejan Moconja
SDA trenutno ne može biti dio vladajuće većine
20.07.2013.
u 17:08
Dodik je izjavio da u ovom trenutku SDA nije stranka koja bi mogla da bude partner u vlasti na nivou BiH
Pogledaj originalni članak

 

 

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je u danas u Bijeljini da u ovom trenutku SDA nije stranka koja bi mogla da bude partner u vlasti na nivou BiH te ponovio da postojeća \"šestorka\" treba nastaviti djelovati usvajanjem nužnih zakona. Dodik kaže da, tko god u Sarajevu želi poštovati daytonsko uruđenje BiH, za SNSD je prihvatljiv partner u formiranju vlasti na nivou BiH, a SDA to u ovom momentu nije.

- Mislim da nema potrebe mijenjati isto. Dovedete umjesto Zlatka Lagumdžije Sulejmana Tihića i imate isti odnos snaga. S Lagumdžijom smo bar uspjeli završiti pitanja zakona o prebivalištu i jedinstvenom matičnom broju i morate primjetiti da su to rješenja koja je promovirala RS i nije to radila samo u svom interesu, već da se poštuje Ustav BiH i Daytonski sporazum. Takvu logiku tko god prihvati, može nam biti partner. U ovom trenutku to SDA nije, jer nije glasala za te zakone - naveo je on u izjavi novinarima u Bijeljini.

Ustvrdio je da zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović \"očigledno ima proceduralnu zaštitu Tužiteljstva BiH, koje nije htjelo sarađivati na očitim dokazima da on ima problem s ratnih zločinima“. - To govori koliko je trulo i nepotrebno Tužiteljstvo BiH, kao i Sud BiH. To govori i presuda Europskog suda za ljudska prava - smatra Dodik. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.