Travnik

Samo tri dana za čitanje programa rada

Samo tri dana za čitanje programa rada
24.01.2013.
u 10:54
Nedovoljno
 vremena da bi se pročitao opsežan i iznimno važan materijal
Pogledaj originalni članak

Već ustaljenu praksu održavanja sjednica Vlade Srednjobosanske županije četvrtkom Tahir Lendo, predsjednik Vlade SBŽ-a, ovog je tjedna odlučio prekinuti zbog proslave rođendana proroka Muhameda koji je danas.

Malo dana

U ovoj odluci ništa ne bilo sporno da se pred ministrima nisu našli i programi rada ministarstava te županijskih uprava i agencija. Ministrima su programi rada dostavljeni proteklog petka, a tri su dana bila nedovoljna kako bi se pročitao opsežan i iznimno važan materijal, mišljenje je ministara iz reda HDZ-a BiH Nikole Grubešića i Joze Jurine te Zorana Lukovića koji su tražili da se o programima raspravlja na idućoj sjednici, kad iste pročitaju, ali su ostali usamljeni u tom zahtjevu. Preglasali su ih predsjednik Vlade, ministri iz SDA, SDP-a i HDZ 1990. “Od nekih 300-injak stranica materijala koje smo dobili za ovotjednu 32. sjednicu Vlade, oko 200 se odnosi na programe rada ministarstava, agencija i uprava. Uz obveze koje svakodnevno imamo, jedan slobodan dan, a to je nedjelja, nije bila dovoljna da se iščitaju materijali”, kaže Nikola Grubešić, ministar zdravstva SBŽ-a. Uz Grubešića, bili su suzdržani i Jozo Jurina, ministar obrazovanja, i Zoran Luković, ministar pravosuđa i uprave. Spomenuta tri ministra nisu dostavila Vladi programe rada ministarstava kojima su na čelu upravo zbog manjka vremena za kvalitetnu pripremu. Bez njihovih ruku usvojeni su programi rada ministarstva MUP-a na čijem je čelu Jozo Lučić iz HDZ 1990., Ministarstva financija kojeg predvodi Zdravko Gavranović (SDP), Ministarstva poljoprivrede te zaštite okoliša i turizma (čelnici ova dva resora su SDP-ovci Senad Selimović i Nijaz Helez), te Ministarstva gospodarstva na čijem je čelu Sedžad Milanović iz SDA.

Bez čitanja

Na isti način, bez ikakve rasprave, usvojeni su i programi rada županijskih uprava i agencija. Izostanak bilo kakve rasprave neminovno dovodi do zaključka da ni ostali članovi Vlade nisu pročitali programe rada ministarstva, uprava i agencija, ali ih to nije spriječilo da iz samo njima znanih razloga dignu ruku za dokument koji nisu pročitali.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.