nastavak pregovora

S. Koreja i Japan nakon četiri godine ponovno 'razgovaraju'

Foto: 'BOBBY YIP'
S. Koreja i Japan nakon četiri godine ponovno 'razgovaraju'
29.08.2012.
u 10:07
Odnosi Tokija i Pyongyanga potpuno su prekinuti u kolovozu 2008. zbog ranijih nesuglasica i inzistiranja Sjeverne Koreje da nastavi s razvojem nuklearnog programa
Pogledaj originalni članak

Sjeverna Koreja prvi put nakon četiri godine pregovarat će s Japanom. Pregovori koji će se održati u Kini zapravo su pripravni pregovori kojima će Japan pokušati "opipati" način razmišljanja novog sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una i njegove stavove o otvaranju svoje izolirane i osiromašene komunističke države prema svijetu, javlja Guardian.

Odnosi Tokija i Pyongyanga potpuno su prekinuti u kolovozu 2008. zbog ranijih nesuglasica i inzistiranja Sjeverne Koreje da nastavi s razvojem nuklearnog programa.

Velika prepreka u odnosima dvaju zemalja bile su otmice Japanaca tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Upravo tu osjetljivu temu Japan će pokušati otvoriti tijekom pregovora u Kini jer je Sjeverna Koreja priznala otmice 13 Japanaca koji su trebali obučavati sjevernokorejske špijune, ali s prekidom pregovora prije četiri godine prekinuta je i istraga otmica.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.