ZAOBILAZE NAS

Rute ilegalnih migranata ne idu preko BiH

Foto: VL FOTO
Rute ilegalnih migranata ne idu preko BiH
21.07.2011.
u 09:53
Majkić: Ovo je jedna od najboljih sigurnosnih institucija Bosne i Hercegovine
Pogledaj originalni članak

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH boravili su jučer u prvom radnom posjetu Glavnom uredu Granične policije BiH, gdje su ih primili direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, zamjenik direktora Enes Gačanin, načelnik Ureda direktora Radiša Samardžija i načelnik Uprave za operacije Jovo Đurica.

Funkcioniranje agencije

Tijekom sastanka članovima novog saziva Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH upriličena je prezentacija u okviru koje su upoznati s organizacijom i funkcioniranjem Granične policije, postignutim rezultatima u dosadašnjem radu, kao i planovima u idućem razdoblju. Ovim posjetom Zajedničko povjerenstvo u novom mandatu pružilo je i snažnu podršku aktivnostima koje provodimo. Predsjedateljica Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Dušanka Majkić istaknula je da se Povjerenstvo uvjerilo u ono što je i do sada bio rejting ove institucije, jedna od vjerojatno najboljih sigurnosnih institucija BiH. Uspjelo je zavesti standarde, kriterije i da struktura odgovara suvremenim europskim mehanizmima. Zaista smo prijatno iznenađeni svim onim što smo imali priliku vidjeti u GP-u – kazala je Majkić. Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić ovom je prilikom posebno istaknuo veliku potporu Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH radu Granične policije, dodavši da se njihovoj potpori nada i u budućnosti. Ponosan sam i zahvalan Povjerenstvu za obranu i sigurnost što su bili naši gosti i što su se još jednom uvjerili u rad Granične policije. Radimo po europskim standardima kada su u pitanju ljudski resursi, tehnika i sve drugo. Sigurno ne zaostajemo iza drugih agencija, to govore rezultati.

Stalna suradnja

Rad temeljimo na stalnoj suradnji s drugim agencijama, kako u BiH tako i sa susjedima. To dovoljno govori i da više rute ilegalnih migranata ne idu preko BiH, nego je u širokom krugu obilaze – rekao je direktor GP-a BiH. Ovom prilikom članovi Zajedničkog povjerenstva obišli su i Središnji istražni ured kako bi se upoznali s njihovim radom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krtica
04:15 23.07.2011.

Clankopiscu i novinama upit: Sta su to: rute, migranti, institucija, operacija, prezentacija, funkcioniranje, mandat, aktivnost, rejting, standard, kriterij, struktura, mehanizam, resursi, ilegalan??? \"Clankopisac\" ovog kratkog napisa pokusava biti medjunarodni izvjestitelj. Ocito je napravio \"babilonsku kulu\" od jezika, jer ocigledno ovo je grcko-latinsko-englesko-njemacko-hrvatski jezik! Predaje se i uci se - GDJE?