rusija gomila snage

Ruski brod sa 'specijalnim teretom' na putu prema Siriji

Foto: ilustracija
Ruski brod sa 'specijalnim teretom' na putu prema Siriji
06.09.2013.
u 16:56
Nakon što su jučer kroz Bospor na putu prema Siriji prošla tri ruska vojna broda, danas je upućen i veliki desantni brod "Nikolaj Filčenko"
Pogledaj originalni članak

Rusija je danas poslala još jedan brod prema istočnom Mediteranu, veliki desantni brod "Nikolaj Filčenko" opremljen opremom za elektroničko nadziranje, objavila je državna novinska agencija Interfax, čime se pojačava ruska prisutnost u blizini Sirije, prenosi Reuters.

Rusija, saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, kaže da su njeni brodovi u istočnom Sredozemlju jamstvo sigurnosti dok SAD razmatra pokretanje vojnog udara kojim planira kazniti Damask zbog navodne uporabe kemijskog oružja.

– Brod će pristati u Novorosijsku gdje će preuzeti specijalan teret te zaploviti prema dodijeljenom području vojne službe u istočnom Mediteranu – citirao je Interfax neimenovani mornarički izvor. Nije iznio više detalja, a rusko Ministarstvo obrane odbilo je komentirati odluku.

"Nikolaj Filčenko" nije bio među plovilima za koje je ministarstvo prošlog mjeseca reklo da će uploviti u  Mediteran kao dio planirane rotacije. U četvrtak su tri ruska vojna broda prošla kroz Bospor prema Siriji, pojačavši rusku pomorsku silu u istočnom Mediteranu na desetak brodova.

CBS izvještava kako Amerikanci u istočnom Mediteranu imaju jednu podmornicu i pet razarača, a svi su naoružani projektilima.

>>Ministri obrane EU: Kemijsko oružje upotrijebio je Assad

>>Krenuli prema Siriji: Tri ruska ratna broda prošla kroz Bospor

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.