VALENTIN INZKO

Rješenje trenutnog zastoja u BiH u interesu je i susjednih zemalja

Foto: VL FOTO
Rješenje trenutnog zastoja u BiH u interesu je i susjednih zemalja
05.03.2011.
u 12:12
BiH ne smije zaostajati dok se druge zemlje u regiji kreću prema članstvu u Europskoj uniji, kazao je visoki predstavnik
Pogledaj originalni članak

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije Valentin Inzko, nakon posjeta Hrvatskoj, zaključio je da je rješenje trenutnog zastoja u BiH u interesu i susjednih zemalja. Govoreći na konferenciji o perspektivama jugoistočne Europe u Europskoj uniji, visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije je rekao da će reorganizacija resursa Europske unije u BiH odraziti težnje Lisabonskog sporazuma i kao rezultat toga prisutnost Europske unije će biti mnogo efikasnija.

Inzko je naglasio da će novi ured Europske unije u BiH imati instrumente koji će mu omogućiti da pruži odlučujući doprinos kako bi se ubrzalo napredovanje BiH na putu euroatlantskih integracija. Bosna i Hercegovina ne smije zaostajati dok se druge zemlje u regiji kreću prema članstvu u Europskoj uniji. To nije samo jasna poruka međunarodne zajednice nego i očekivanja građana Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.