Karate

Regija Hercegovine druga na EP-u u Moskvi

Foto: VL FOTO
Regija Hercegovine druga na EP-u u Moskvi
11.06.2012.
u 10:17
Za ekipu su nastupili: Odak, Biokšić, Mandarić, Cakić, Vučić, a u pričuvi su bili Zadro i Klepić
Pogledaj originalni članak

Veliki uspjeh ostvarila je muška ekipa regije Hercegovina na Europskom prvenstvu regija u Moskvi plasiravši se u finale.

Odličan nastup

Tamo je sjajna ekipa za koju su nastupali: Mate Odak, Toni Biokšić, Oliver Mandarić, Mensur Cakić i Pero Vučić, a u pričuvi su bili Damir Zadro i Ivan Klepić, poražena tek u finalu od Azerbajdžana. Ekipu iz Azerbjadžana predvodio je neprikosnoveni prvak svijeta i Europe Rafael Ağayev, ali i u finalnom meču Hercegovci su prikazali veliku borbenost, a do najvišeg trona možda im je nedostajalo samo malo više sreće. Ipak, ekipa koju su vodili treneri Miroslav i Zdenko Klepić i samim plasmanom u finale ostvarila je ogroman uspjeh, te još jednom potvrdila karate kao najtrofejniji sport Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni. Ekipa regije Hercegovina bila je slobodna u prvom kolu, nakon čega je s tri nula pobijedila ekipu Beograda, zatim s tri nula ekipu Urala iz Rusije koja je prethodno pobijedila ekipu Ukrajine. U polufinalu s 3 : 1 ekipa regije Hercegovina pobijedila je bjelorusku ekipu Istočna Bjelorusija, koja je prethodno pobijedila ekipu Madrida iz Španjolske i ekipu Icanadolu iz Turske koja je bila prošlogodišnji europski prvak.

Najveći uspjeh

Plasman u finale do sada je najveći ekipni uspjeh ekipe iz Mostara, koja je 2006. godine u Parizu osvojila brončano odličje, a tri posljednje godine gubila u polufinalu u borbama za medalje. Okosnicu ekipe koja je nastupila u Moskvi činili su članovi i treneri mostarskog Sveučilišnog karate kluba Neretva, najuspješnijeg sportskog kolektiva Mostara u prošloj godini. S novim uspjehom ne treba sumnjati kako će članovi Neretve ponovno biti najveći favoriti za veliki uspjeh.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.