PRAVNO NASILJE

Razriješen voditelj Grupe za reviziju u Širokom Brijegu

Foto: VL FOTO
Razriješen voditelj Grupe za reviziju u Širokom Brijegu
26.08.2011.
u 09:51
Traže ista prava za sve i da se raspuste svi revizorski timovi na području Federacije BiH
Pogledaj originalni članak

Nakon što je odbio potpisati izvođenje iz prava 68 branitelja iz Širokog Brijega, nelegalni federalni ministar branitelja Zukan Helez potpisao je razrješenje za dosadašnjeg voditelja Grupe za Široki Brijeg Stanka Vukoju.

Poremećeni odnosi

Njegovo razrješenje dodatno je dolilo ulje na vatru na ionako uzburkane i poremećene odnose između Federalnog ministarstva, posebice njegovih čelnih ljudi Zukana Heleza i Salke Bebe, te hrvatskih branitelja, prije svega u ZHŽ-u. Razrješenjem Vukoje, Salko Beba i Zukan Helez pokušat će imenovati nekog drugog voditelja ili šefa za vojnu evidenciju u Širokom Brijegu od kojega bi odmah, ultimativno, tražili potpis i izvođenje iz prava značajan broj pripadnika braniteljske populacije. Pored izvođenja iz prava, prema informacijama koje smo dobili, Federalno ministarstvo pokušat će izuzeti i cjelokupnu vojnu dokumentaciju koja se nalazi u zgradi Ureda obrane u Širokom Brijegu. No, veća skupina branitelja se nalazi ispred Ureda obrane i spremna je čvrsto braniti i nedozvoliti ulaz. Navodno, prema nekim informacijama cjelokupna vojna evidencija je sklonjena i fizički ulazak u prostorije bio bi nedostatan za daljnje aktivnosti.

Kaznene prijave

Pored toga tamošnje udruge pripremaju i kaznene prijave protiv pojedinaca iz Federalnog ministarstva zbog cjelokupnih radnji koje su se događale proteklih dana, a i više u ZHŽ-u, a odnose se na njihovo nezakonito djelovanje. U braniteljskoj priči vrlo je zanimljiv slučaj s invalidom Domovinskog rata i braniteljem oboljelim od PTSP-a Stankom Škrobom. On, unatoč visokom stupnju invalidnosti, ne konzumira niti jedno pravo koje mu pripada. Dvije godine bez ikakvih prihoda pokušava dokazati, kako mu je nezakonito skinuta invalidnost.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.