Haški bjegunac

Ratko Mladić se skrivao u Novom Beogradu još 2008. godine?

Foto: arhiva vl
Ratko Mladić se skrivao u Novom Beogradu još 2008. godine?
23.10.2010.
u 09:18
"Neimonovani istražitelj" opisuje kako Mladić vodi “asketski život u velikoj, sivoj kuli u Novom Beogradu, gdje može nestati kao duh”.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Iako srbijanski dužnosnici tvrde kako se uz Gorana Hadžića, najtraženijem haaškom bjeguncu Ratku Mladiću gubi svaki trag u veljači 2006. beogradski Blic donosi danas tekst u kojemu tvrdi, pozivajući se na pisanje New York Timesa koji donosi izjavu dužnosnika sigiornosne službe Sbrije kako je "motrio na Mladića koji se skrivao u stanu na Novom Beogradu tijekom 2008".

Blic dodaje kako su srbijanske civilne i vojne sigurnosne službe imale podatke o Mladićevom kretanju do prosinca 2005. dok glasnogovornik Tužiteljstva za ratne zločine Bruno Vekarić tvrdi da je 2008. "najviši" datum koji se do sada spominjao u javnosti kad je riječ o saznanjima srpskih službi no dodao je kako mu „nije poznato da je neki istražitelj motrio stan Ratka Mladića tijkom 2008.“, ali da je to moguće.

Prenoseći NYT i izjavu "neimenovanog istražitelja", Blic piše kako Mladić “nikada nije napuštao stan, čak ni da bi otišao do parka” i dodaje “bilo je to kao da je u kućnom zatvoru”.

"Neimonovani istražitelj" opisuje kako Mladić vodi “asketski život u velikoj, sivoj kuli u Novom Beogradu, gdje može nestati kao duh”.

- Gospodin Mladić je bio jako dicipliniran. Ostajao je u svom stanu, a hranu i potrepštine su mu donosili. Živio je u visokoj zgradi s 40 drugih stanova, u Novom Beogradu gdje na 70.000 ljudi ima 54 policajca, sjeća se neimenovani istražitelj, piše Blic. Ugledni američki dnevnik navodi kako “istražitelji i prijatelji gospodina Mladića kažu da se njegova mreža pomagača svela na samo jednog ili dva čovjeka, duboko lojalna suradnika koji vjerojatno imaju veze s bivšom JA i koji mu pomažu na način koji samo malo nalikuje na način kako je učinjneo uhićenom Radovanu Karadžiću”.

Izvori NYT tvrde da Mladić vjerojatno živi “teže” nego Karadžić jer je odbio skrivati prerušavanjem već je izabrao “život u dubokoj tajnosti i moguće je da je bolestan”.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.