Internet

Rat tajnih službi - izmišljen popis s 300 islamskih terorista u BiH

Foto: Reuters
Rat tajnih službi - izmišljen popis s 300 islamskih terorista u BiH
19.05.2010.
u 14:37
Portal Necenzurirano.com tvrdi da se popis terorista čuva u strogoj tajnosti. Državne vlasti opovrgavaju
Pogledaj originalni članak

Međusobna podmetanja i vođenje pravih specijalnih ratova odavno je sredstvo eliminiranja između Sarajeva i Banje Luke, a posljednji u nizu je navodni popis s imenima 300 navodnih islamskih terorista. Ovaj popis koji je vjerojatno nastao u kuhinji srpskih paraobavještajaca ne posjeduje niti jedna službena policijska agencija u BiH.

Popis ‘sumnjivih’

Internetski portal Necenzurirano.com navodi pojedinačno imena 300 osoba s datumom rođenja i trenutačnim mjestom prebivališta te tvrdi kako ovaj popis imaju i skrivaju ministarstvo sigurnosti i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA), zbog čega se navodno BiH zatvaraju vrata za olakšavanje viznog režima za zemlje članice EU-a. Ni ministarstvo niti OSA nemaju takve popise, ali niti tajni dokument u kojemu su navedene sigurnosne prijetnje, potvrđeno je Večernjaku. Necenzurirano tvrdi da postojanje ovog popisa vlasti u Sarajevu zabranjuju spominjati. Tvrde da se radi o strogo povjerljivoj dokumentaciji i evidenciji osoba povezanih s međunarodnim terorizmom, koja nije spremljena međunarodnim institucijama, jer je postojala procjena Ministarstva vanjskih poslova i osobno ministra Svena Alkalaja kako bi takav dokument ozbiljno ugrozio dogovaranje bezviznog režima između BiH i EU-a.

Mudžehedini i vehabije

Prema tvrdnjama upućenih, na internetu je najvjerojatnije osvanuo popis bivših pripadnika mudžahedinskih postrojbi i sljedbenika vehabija koji se predstavljaju teroristima spavačima. Ovakva podmetanja nisu splet slučajnosti. Ustvari, radi se o teškome kriminaliziranju koje je štetno za sve građane BiH i liberaliziranju viznog režima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.