KONGRES

Radončić dobio jednoglasnu potporu na kongresu SBB-a BiH

Foto: VL FOTO
Radončić dobio jednoglasnu potporu na kongresu SBB-a BiH
05.06.2010.
u 16:25
- Jedan od načina da spasimo BiH kao jedinstvenu i multietničku državu jeste da svu društvenu energiju usmjerimo ka ekonomiji - istaknuo je Radončić
Pogledaj originalni članak

Fahrudin Radončić izabran je za predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH na Prvom kongresu SBBBiH koji se danas održao u Sarajevu. U 73 općinske organizacije SBBBiH Radončić je dobio jednoglasnu podšku za ovu kandidaturu čiji je izbor jednoglasno potvrđen i na kongresu.

U svom obraćanju izaslanicima Kongresa, Radončić je govorio o problemima sa kojima se susreće bh. društvo, kao što su nezaposlenost i siromaštvo ističući da je SBBBiH spreman da se suoči sa njima.

- Jedan od načina da spasimo BiH kao jedinstvenu i multietničku državu jeste da svu društvenu energiju usmjerimo ka ekonomiji - istaknuo je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić u svom ekspozeu na Prvom kongresu SBBBiH.

Uz pomoć razvoja i ekonomskog intersa, kako je dodao, a to su veliki javni radovi, učinkovita izgradnja autoputeva, hidro i termoelektrana, razvoj željezničkog saobraćaja, te ekonomsko razvijanje poljoprivrednih resursa, turizma i drugih oblasti možemo stvoriti politički kompromis koji će donijeti bolji život svim građanima BiH. Radončić je u ekspozeu govorio o problemima sa kojima se susreće bh. društvo, kao što su nezaposlenost i siromaštvo ističući da je SBBBiH spreman da se suoči sa njima, kao i sa korupcijom i nesposobnim političarima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
04:14 06.06.2010.

Iz bosne samo gluposti.