POSLANA MU PRESUDA

Radić prebačen na služenje kazne u zenički zatvor

Foto: VL FOTO
Radić prebačen na služenje kazne u zenički zatvor
04.08.2011.
u 08:49
Radiću je presuda dostavljena prije osam dana. Odmah je prebačen u Zenicu
Pogledaj originalni članak

Marko Radić prebačen je u KPZ Zenicu nakon što mu je prije osam dana konačno dostavljena presuda iz Suda BiH. Radić je šest godina bio u pritvorskoj jedinici Suda BiH, točnije u zatvoru Kula, a za to vrijeme mu je dva puta suđeno za zločine tijekom rata u naselju Vojno kod Mostara.

- Nakon što sam dobio informaciju da je Radić prebačen u zenički zatvor, otišao sam mu u posjet. Također, susreo sam se sa zamjenikom ravnatelja zatvora Josipom Pojavnikom kako bih ga upozorio na specifičnost statusa moga branjenika i na moguće probleme koje bi mogao doživjeti od ostalih zatvorenika.

Vjerujem da su sigurnosni uvjeti dobri i da Radić neće imati problema - rekao nam je jučer njegov odvjetnik Ragib Hadžić.

Na prijamnom odjelu

Radić će idućih mjesec dana provesti na prijamnom odjelu zeničkog zatvora. U tom razdoblju će proći liječničke preglede, kao i ostale procedure koje su propisane zakonom. Nakon toga će biti prebačen u jedan od paviljona KPZ-a Zenica. U kojem će paviljonu boraviti, još uvijek nije poznato, a ta odluka ovisi o procjeni komisije kojoj skupini zatvorenika Radić pripada.

- Mi imamo jamstva da će on cijelo vrijeme biti pod pojačanom prismotrom stražara u zatvoru. Ne zbog svog lošeg vladanja nego zbog mogućih prijetnji kojima bi mogao biti izložen. Mi ćemo se i dalje svim pravnim sredstvima boriti protiv ovakve presude, ali ćemo se i potruditi da Radić u dogledno vrijeme bude prebačen na služenje kazne u mostarski zatvor - rekao nam je njegov pravni zastupnik. Suvišno je i spominjati da su Radićevi prijatelji i bivši suborci ogorčeni ovakvim ponašanjem države prema ovom optuženiku. Oni se i dalje nadaju neće proći puno vremena dok Radić ne bude na slobodi.

Ogorčeni branitelji

- Čim je presuda došla, on je prebačen u zatvor koji mu, prema našem mišljenju, ne može osigurati potreban stupanj sigurnosti. Prva dva dana je boravio u nekoj samici. Bojimo se za njega, ali se nadamo da će vlasti uskoro shvatiti kakva mu opasnost prijeti u zeničkom zatvoru te kako će biti osigurani zakonski uvjeti da bude prebačen na služenje kazne u mostarski zatvor. Naravno, nismo se pomirili ni s presudom, još se nadamo da će ona u konačnici biti poništena te da će pravda na kraju biti zadovoljena - naglasili su nam Radićevi prijatelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.