Ljubuški

Puno pjesme i zabave uz nastup KUD-ova, ali i Ivana Mikulića

Puno pjesme i zabave uz nastup KUD-ova, ali i Ivana Mikulića
22.07.2013.
u 10:13
Središnje folklorne večeri u subotu počet će u 18 sati okupljanjem pokraj OŠ Marka Marulića. U 19.30 društva će prodefilirati kroz središte grada
Pogledaj originalni članak

Priprema se velika ljubuška folklorna kulturno-zabavna priredba koja je već dobro pustila korijenje “Ljubuško silo”. Ove godine je deveta po redu i održat će se potkraj sljedećeg tjedna, u petak i subotu, 26. i 27. srpnja, u Centru malih sportova u Ljubuškom. Za razliku od prošlih priredbi, ove godine trajat će dvije večeri. Prve večeri (u petak) nastupit će domaći i gostujući KUD-ovi i predstaviti svoj program i umijeće.

Nastupi društva

Od domaćih društava nastupit će njih devet: HKD Sveti Ante, Humac, Ljubuški, KUD Herceg Stjepan, Ljubuški, HKUD “Studenčica” Studenci, HKUD Radišići, HKUD “Sv. Marko”, Klobuk, HKUD “Sv.Ivan” Grab, HKUD Vašarovići, HKUD Hardomilje i HKUD Veljaci. Predstavit će se četiri gostujuća: “Bećari s Neretve”, Ortiješ, Mostar, “Bećari” HKUD-a Herceg Stjepan, Blagaj, Buna, KUD Vrgorska krajina i HKUD “Sv. Ante”, Dretelj. Program središnje folklorne večeri (u subotu) počet će u 18 sati okupljanjem pokraj OŠ Marka Marulića. U 19.30 počinju pripreme sudionika za mimohod kroz grad koji kreće u 20 sati. U 20.30 predviđen je dolazak na Centar malih sportova i u 20.45 počinje program koji bi doista trebao biti veoma zanimljiv i zabavan. Prvo će nastupiti HKUD “Dubrave’”, Aladinići, Stolac s muškim bećarcem i gangom, svirkom na diplama, dvojnicama i guslama, potom nastupa Mandolinski orkestar “Tripo Tomas” i folklorna sekcija ,”Bokeljeske Mornarice 809” HGD CG, iz Kotora, zatim KUU Kristal Sladorana Županja, KUD, “Glavice” Sinj, KUD Dusina, KUD “Sveti Juraj”, Duga Resa, KUD ,”Branimir”, Bošnjaci, HKUD “Blaćani’”, Biograci, HKUD Uzdol iz Uzdola. Nakon toga uslijedit će izbor “vile ljubuškog sila”.

Vrijedni domaćini


Domaćin 9. ljubuškog sila je HKUD “Radišići” iz Radišića, kum je Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH, glavni domaćin Ante Šimović iz HKUD-a Radišići, stjegonoša je Luka Hrstić iz HKUD-a Radišići, i pratilje Ivana Rašić i Lara Artuković iz HKUD-a “Sv. Marko”, Klobuk. Zabavnu večer će upotpuniti poseban gost večeri Ivan Mikulić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.