Ljetni raspust

Provedite svoj školski raspust na otvorenom

Provedite svoj školski raspust na otvorenom
21.06.2012.
u 10:49
Mladi mogu doživjeti čari kupanja i prirode ili se odmoriti uz dobru knjigu
Pogledaj originalni članak

Kada školsko zvono odzvoni po zadnji put u ovoj godini, radosti školaraca nema kraja. Međutim, osim odmaranja, mališani i mladi mogu kreativno utrošiti svoje vrijeme i tako pobjeći od vrućeg asfalta i nesnosnih vrućina.

Ljetne škole

Uvijek dobro za rashlađivanje su čari vode. Tako će i ove godine Univerzalna sportska škola Sport talent u suradnji s APK Zrinjski od 1. srpnja do 1. rujna organizirati školu plivanja za osnovnoškolce od prvog do osmog razreda. Kako nam je kazao Mario Glibić, voditelj ove škole, već ima mnoštvo zainteresiranih, a škola svake godine privlači sve više djece. Prema njegovim riječima, škola se održava kroz četiri sata tjedno u jutarnjim terminima i traje dva mjeseca. Još jedna zanimljivost za sve one koji vole prirodu. Za njih je pravo mjesto Odred izviđača Radobolja Mostar, u koje mogu pristupiti svi od 7 pa do 77 godina. Kako nam je kazao Zoran Kulušić Krcko, starješina Odreda, izviđači već tradicionalno dugi niz godina idu na taborovanje na Boračko jezero. - Uz taborovanje djeca se osamostaljuju i kroz igru uče o topografiji, podizanju šatora, pospremanju, polažu za kuhare, konačare, rade patente (stalke za cipele, police) - kazao je Kulušić. - Osim toga djeca se druže kroz pjesmu i igru, te se uče i suživotu s drugima - dodao je Kulušić. Taborovanje bude oko 20. srpnja, te vrijedi za sve.

Narodna knjižnica

Za ljubitelje knjige Narodna knjižnica Mostar i ove godine je pripremila prigodnu akciju “Knjige na sunce”. Kako nam je kazala Zorica Marić, informatorica na Dječjem odjelu, radi se o ljetnoj akciji koja je započela 11. lipnja, a traje sve do 15. kolovoza, gdje učlanjena djeca mogu posuditi i do pet knjiga na dogovoreno razdoblje, s čime žele potaknuti djecu na čitanje. - Još uvijek postoje djeca koja čitaju, tako da su statistike čitanosti izvanredne. Imamo 50 posto više posla - kazala je Marić dodavši kako organiziraju i natječaj, gdje se mogu prijaviti literarni radovi na temu ljetni raspust u priči ili pjesmi, čime mogu biti nagrađeni i godišnjom članskom kartom. Bilo kako bilo, svakako uživajte u ljetnom odmoru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.