akcija policije

Privedena petorka zbog preprodaje heroina nabavljenog u BiH

Foto: Ivica Galović/Pixsell
Privedena petorka zbog preprodaje heroina nabavljenog u BiH
16.09.2010.
u 14:29
Pretragom njihovih automobila i stanova u Brodu, Vinkovcima i Osijeku policija je pronašla 136,3 grama heroina.
Pogledaj originalni članak

SLAVONSKI BROD – Pet osoba starih između 29 i 43 godine s područja Slavonskog Broda, Osijeka i Vinkovaca slijedom tromjesečne koordinirane akcije Policijskih uprava brodsko-posavske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske privedeno je istražnom sucu brodskoga Županijskog suda zbog zloporabe i krijumčarenja opojne droge heroin.

Pretragom njihovih automobila i stanova u Brodu, Vinkovcima i Osijeku policija je pronašla 136,3 grama heroina, a tijekom krim obrade utvrđeno je da je petorka na ilegalnom tržištu narkotika od srpnja do sada na području Slavonije i drugih dijelova Hrvatske već preprodali 250 grama te opojne droge i pritom zaradili 100.000 kuna.

- Kod njih je prilikom pretraga, osim droge, pronađena i automatska puška i veća količina streljiva, mobiteli kojima su se služili za preprodaju i novac kojeg su pritom priskrbili. Ovom je akcijom triju policijskih uprava uspješno prekinut krijumčarski lanac preprodaje heroina, kojeg je spomenuta petorka nabavljala u BiH. Kod njih je pronađena droga vrijedna oko 40.000 kuna - rekla je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Od pet uhićenih osoba jedna je otprije poznata po kaznenim djelima iz segmenta zloporabe opojnih droga, a prema Kaznenom zakonu prijeti im zatvor u trajanju od 3 godine na više.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.