PETICIJA

Prikupljeni dodatni potpisi, očekuje se reakcija Inzka

Foto: VL FOTO
Prikupljeni dodatni potpisi, očekuje se reakcija Inzka
12.03.2011.
u 10:47
Organizacijski odbor peticije još uvijek očekuje poziv od visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka
Pogledaj originalni članak

Iako je službeno potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” završilo 25. veljače, organizacijski odbor je u ovih nekoliko dana prikupio još dodatnih četristo potpisa građana Bosne i Hercegovine koji su svjesni pozicije u kojoj se nalaze Hrvati. Podsjećanja radi, prema službenim informacijama u petnaest dana, koliko je službeno trajalo potpisivanje peticije, istu je potpisalo 142.345 građana BiH.

Promijene neophodne

Svatko tko je potpisao peticiju želio je ukazati na činjenicu da se u ovoj zemlji nešto mora mijenjati kako bi Hrvati uistinu (po)ostali konstitutivan narod. Potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH” u najvećem broju je podržalo hrvatsko stanovništvo. Važno je naglasiti da su situacije u kojoj se zbog, primjene Izbornog zakona, postojećeg Ustava i brojnih drugih akata i naputaka prema kojima funkcionira BiH, našao hrvatski narod, itekako svjesni i građani iz reda drugih dvaju naroda te su mnogi od njih također potpisali peticiju. Rezultati peticije, tj. potpisi su početkom ovog tjedna poslani na brojne adrese kako domaćih institucija, tako i na adrese predstavnika međunarodne zajednice u BiH, na ured predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor, predsjednika RH Ive Josipovića... Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a HB i član organizacijskog odbora peticije, ističe kako organizacijski odbor očekuje da ih visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko što prije primi na razgovor.

“Poziv od visokog predstavnika smo očekivali još u ovom tjednu, međutim to se nije dogodilo, tako da se iskreno nadamo da će do toga doći u tjednu koji je pred nama”, kazao je Tomić. Ističe kako Inzku žele još jednom objasniti što se događa Hrvatima u BiH.

Legitimni predstavnici

“Cilj nam je s kopijom potpisa ukazati visokom predstavniku na nepravilnosti i rezjasniti zbog čega smatramo da je naš narod majoriziran”, kazao je Tomić, dodavši kako će zatražiti što skoriju uspostavu vlasti ali sa legitimnim hrvatskim predstavnicima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CI
cinbenik
11:41 12.03.2011.

Ako se potpisivalo kao na glasanjima na izborima u R.Hrvatskoj moglo bi nas biti i vise,treba postaviti standove svugdje gdje zive izbleglice iz prodane Posavine, a za ostvarenje sve Hrvatskog Hercegovackog cilja i sa tim potpisima ici ka medjunarodnoj zajednici.Vjerujem da bi prestala majorizacija.