Teslić

Potrebno je riješiti nedostatke i probleme u nekim institucijama

Foto: VL FOTO
Potrebno je riješiti nedostatke i probleme u nekim institucijama
21.09.2011.
u 13:06
Također, dogovoreno je, s ciljem što skorijih rješavanja istaknutih problema i nedostataka u radu da se pokušaju iznaći odgovarajuća rješenja
Pogledaj originalni članak

Prezentiranjem nadležnosti novonastalih agencija koje djeluju u okviru Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kao i rada Povjerenstva za razminiranja i BHMAC-a, jučer je u Tesliću okončana Radionica „Zakonodavni okvir, nadležnosti i planovi institucija BiH u području obrane i sigurnost“, na kojoj su sudjelovali članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH.

Rezultati agencija

Tijekom izlaganja članovi Zajedničkog povjerenstva su istaknuli veliko zanimanje za aktivnosti i rezultate rada novoformiranih agencija i informacije u svezi s uvozom i izvozom naoružanja i vojne opreme koje je prezentiralo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Sudionici su na radionici iznijeli mišljenja i stavove o zakonodavnim okvirima, nadležnostima i planovima institucija BiH u području obrane i sigurnosti BiH. Istaknuto je da je potrebno dodatno poduzeti korake kako bi se riješili problemi i nedostaci uočeni u radu nekih institucija. Također, dogovoreno je, s ciljem što skorijih rješavanja istaknutih problema i nedostataka u radu da se, kako na sjednicama Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH tako i prilikom posjeta institucijama koje su sudjelovale na Radionici, pokušaju iznaći odgovarajuća rješenja, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. Cilj održavanja radionice, kako je naglašeno, jest da se članovi Zajedničkog povjerenstva, na početku rada u ovome mandatu, kao i ostali sudionici iz obrambenog i sigurnosnog sektora u BiH, na što bolji, kvalitetniji i neposredniji način upoznaju sa zakonodavnim okvirom, nadležnostima i planovima rada tih institucija u sljedećem razdoblju.

Nadležnosti komisije

Prvog dana održavanja, prisutnima su prezentirane teme o radu i nadležnostima Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost PSBiH, parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, Ministarstva obrane BiH, Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, Ministarstva sigurnosti BiH i nekoliko sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.