incident u zurichu

Poslušajte razgovor kontrole leta i pilota CA uoči slijetanja na trup

Foto: Screenshot
avion (1)
Foto: Screenshot
avion (1)
Foto: Screenshot
croatia airlines,zrakoplov,avion dash
28.09.2013.
u 09:45
Snimka svjedoči što se događalo uoči i nakon slijetanja zrakoplova kojemu je zakazao prednji kotač na pistu broj 14 zrakoplovne luke u Zurichu objavljena je danas na YouTubeu.
Pogledaj originalni članak

- Croatia 464, imamo problem i prekid ILS. Trebamo vas čuti, štogod - zabrinutim glasom upitao je kontrolor leta pilota zrakoplova Croatia Airlinesa koji je sinoć sa 60 putnika u Švicarskoj sletio na trup. Snimka svjedoči što se događalo uoči i nakon slijetanja zrakoplova kojemu je zakazao prednji kotač na pistu broj 14 zrakoplovne luke u Zurichu, a objavljena je danas na YouTubeu.

Ona svjedoči o smirenosti i dobroj reakciji pilota, ali i kontrolora leta koji se nisu prepustili panici zbog potencijalne opasnosti koju je izazvao kvar na kotaču.

Nakon što je zrakoplov sletio, kontrolori leta javili su pilotu da su vatrogasci pregledali situaciju izvana te da je sve uredu. - Možete početi s iskrcavanjem putnika - sugerirao je. Kada je ona obavljena, poslano je i vozilo po osoblje zrakoplova, a pilotu je napomenuto da će ga na tlu dočekati istražitelji kojima će morati objasniti što se u zraku dogodilo.

Još uvijek nije utvrđeno zbog čega je došlo do kvara na zrakoplovu Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala koji je u flotu Croatia Airlinesa uključen 2009. godine. Iz Croatia Airlinesa sinoć su potvrdili da je letjelica redovito održavana i nikad nije imala problema.

>>Zakazao kotač: Zrakoplov Croatia Airlinesa sletio na nos

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.