borba za brazil

Posljednjih 90 minuta nakon kojih cijela BiH očekuje veliki uspjeh

Posljednjih 90 minuta nakon kojih cijela BiH očekuje veliki uspjeh
15.10.2013.
u 11:32
Iako su Sušićevi izabranici favoriti protiv Litve, nitko tu utakmicu ne vidi kao laganu zadaću
Pogledaj originalni članak

Litavci su u petak u Vilniusu svladali Latviju rezultatom 2:0 i sigurno kako im je to dodatna doza samopouzdanja pred meč s reprezentacijom BiH. Izbornik BiH Safet Sušić je gledao jedan dio spomenute utakmice. - Uživo sam gledao prvo poluvrijeme, ali preko interneta, a snimka baš i nije bila najbolja. Dobili smo kazetu i pogledat ćemo u miru cijeli taj susret. Međutim, u ovom trenutku ne smijemo previše razmišljati o Litavcima. Oni nas ne zanimaju. Moramo gledati na nas, jer sve je u našim rukama u ovom susretu - poručio je Sušić dodavši kako očekuje otvorenu utakmicu u Kaunasu:

- Ne vjerujem kako će se Litavci zatvoriti i čekati da nešto pokušaju iz kontranapada. Protiv Latvije su igrali dosta otvoreno, pa se događalo da su otraga ostajala samo tri igrača. Ako tako budu igrali i protiv nas, imat ćemo dosta prostora u igri prema naprijed. Naravno, postoji mogućnost da imaju i drugačije zadatke, da igraju, samo da ne izgube. Mada, s novim izbornikom izgledaju dosta ofenzivnije nego su to bili ranije. Već prave momčad za novi kvalifikacijski ciklus na koji se žele plasirati, s obzirom na to da je povećan broj sudionika na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Bez promjena u momčadi


Izbornik BiH je najavio kako neće mijenjati momčad u odnosu na meč s Lihtenštajnom. - Nema razloga za tako nešto. U susretu s Lihtenštajnom bili smo odlični, sve do izmjena u drugom poluvremenu. Nije bio dogovor da se povuče ručna, ali jednostavno tako se dogodilo. U svlačionici sam igračima rekao da drugo poluvrijeme odigraju pametno, da se čuvaju kartona i ozljeda i najvažnije je da toga nije bilo i da smo kompletni protiv Litve - objasnio je Safet Sušić.

Forma Zvjezdana Misimovića može radovati bh. navijače i pred odlučujući kvalifikacijski duel protiv Litve u kojem pobjeda bh. vrsti osigurava izravan nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. - Od plasmana na Svjetsko prvenstvo nas dijeli još svega 90 minuta. Toga ćemo biti svjesni u utorak navečer kad istrčimo na teren. Znamo o kakvom ulogu se radi i maksimalno ozbiljno ćemo ući u odlučujuću utakmicu kvalifikacija, poručio je Misimović.

Misimović je jedan od onih koji ne podcjenjuju protivnike, bez obzira na to tko se nalazi s druge strane terena. Svjestan je kako ni protiv Litve to neće biti nimalo lagana utakmica. - Nijedna utakmica nije lagana bez obzira na to protiv koga igraš. Ako budemo maksimalno koncentrirani i ako pokažemo ono što znamo, vjerujem kako nam pobjeda u Litvi neće izmaći. Svjesni smo što nam donosi trijumf i učinit ćemo sve da ga na kraju i izborimo - poručio je Misimović naglasivši kako nije gledao posljednju utakmicu Litve u kojoj je sljedeći protivnik BiH savladao Latviju rezultatom 2:0. - Vidio sam samo golove. Sigurno je kako će i oni imati motiv za pobjedu, jer igraju kući i sasvim sigurno pobjedom će željeti okončati ove kvalifikacije. Međutim, naš motiv je veći od njihovog, a uz to imamo i bolje nogometaše, dodao je Misimović. Vezni nogometaš BiH je jedan od iskusnijih igrača momčadi, koji je s reprezentacijom prošao mnogo toga.

Vrijedno iskustvo

Bio je dio momčadi koji je u prethodna dva ciklusa u dodatnim kvalifikacijama zaustavljen od Portugala na putu prema Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. i Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini dvije godine kasnije. - U proteklim godinama prikupili smo dosta iskustva, a i između ostalog i utakmice protiv Portugala su doprinijele tome. Sada imamo kvalitetnu momčad i vjerujem kako će upravo kvaliteta presuditi pobjednika - naglasio je Misimović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.