avantura

Posjetio sve zemlje u svijetu i to bez putovanja avionom

Foto: Rocco Fasano (theodysseyexpedition.com)
Posjetio sve zemlje u svijetu i to bez putovanja avionom
27.01.2013.
u 09:24
Grahama Hughesa još samo legelan ulazak u Rusiju dijeli od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda
Pogledaj originalni članak

Avanturista iz Liverpoola samo jedan korak dijeli od ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda i to za posjet svakoj državi u svijetu bez letenja, donosi Sky News.

33-godišnji Graham Hughes započeo svoju avanturu u kojoj je treba posjetiti sve 193 države koje priznaje UN u siječnju 2009. Od tada kopnenim putem putuje po svijetu. Bio je u Iraku, Afganistanu i Sjevernoj Koreji, ali i u Vatikanu, Palestini i Kosovu koje nemaju svoj stolac u UN-u. Međutim pošto je u Rusiju došao preko rijeke Narva iz Estonije njegov posjet toj zemlji nije valjan tako da će je, da bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, morati posjetiti ponovno. To će učiniti u ponedjeljak s nadom da će službeno završiti svoje putovanje oko svijeta. Putovat će vlakom iz Londona u Gdanjsk u Poljskoj gdje će uzeti autobus za put preko granice s Rusijom.

Guiness je odredio pravila za rekord tako da Graham nije mogao upotrebljavati privatni transport za velike udaljenosti te nije mogao stopirati. Putovao je vlakom, taksijem i teretnim brodovima te je zadržao GPS zapise sa svojih putovanja. U prve dvije godine potrošio je samo 7000 funti na godinu, a kasnije nešto manje od 3000. Njegovo najdulje putovanje trajalo je 32 dana. Putovao je iz Australije u Nauru, najmanju republiku na svijetu i nazad. No dogodile su mu se i neke nevolje, tako je naprimjer u Kongu proveo 6 dana u zatvoru prije nego što je izašao uz pomoć britanskog konzulata. Tijekom svojih putovanja Graham je snimio emisiju za National Geographic.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.