Posjet

Posavina očekuje potporu Vlade RH

Posavina očekuje potporu Vlade RH
12.07.2012.
u 09:17
Premijer Milanović je jučer posjetio i bolnicu u Orašju, vlada susjedne Hrvatske je do sada u projekt izgradnje ove zdravstvene institucije uložila oko šest milijuna maraka
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović na povratku s komemoracije u Potočarima, gdje je sudjelovao na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima Sigurne zone UN-a, doputovao je u Orašje povodom zajedničkog posjeta županijskom središtu Posavine zajedno s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom gdje su se sastali s predstavnicima Posavske županije, Brčko Distrikta i općina bosanske Posavine koje pripadaju Republici Srpskoj.

Visoko izaslanstvo RH

U izaslanstvu RH koje je predvodio predsjednik Vlade Zoran Milanović bili su Ante Kotromanović, ministar obrane, Tonči Staničić, veleposlanik RH u BiH, i Josip Juras, generalni konzul RH u BiH (Tuzla), Mato Škrabalo, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku RH, Daria Krstičević, Ured za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske. U izaslanstvu iz RH bili su još i Ivo Jelušić, Mirela Lučić, Tomislav Saucha i Nedžad Hodžić. Skup je održan u sjedištu izvršne vlasti Posavske županije u zgradi Vlade PŽ-a u Orašju. Na sastanku s premijerom Milanovićem uz predstavnike Vijeća ministara BiH bili su predsjednici izvršne i zakonodavne vlasti Posavske županije, Marijan Oršolić, predsjednik Vlade i Mario Jurkić , predsjednik Skupštine PŽ-a, tri načelnika posavskih općina ( Đ. Topić,L.Jurić i Ž.Josić), dr. Anto Domić dogradonačenik Brčkog i Ivan Krndelj, dopredsjednik Skupštine Brčko Distrikta, te predsjednici ŽO HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. ( I. Vincetić i P. Damjanović). Položaj Hrvata u BiH, pomoć Posavini i njenim prioritetnim projektima, te povratnička problematika, neke su od tema o kojima se razgovaralo na sastanku u Orašju.

Obilazak bolnice i škole

Problematiku s područja Posavske županije premijeru Milanoviću prenio je tijekom sjednice predsjednik Vlade PŽ-a mr.sc. Oršolić. Nakon sastanka izaslanstvo je obišlo Županijsku bolnicu u Orašju koja je ponikla u najvećoj mjeri uz potporu Vlade RH. Do sada je u gradnju tog objekta i opremu Vlada RH uložila oko šest milijuna maraka. U posljednje dvije godine Vlada RH zbog financijske situacije nije pomagala tu zdravstvenu ustanovu. Goste su proveli kroz bolničke odjele ravnateljica dr. Ružica Vukić i resorni županijski ministar Blaž Župarić. Premijer Milanović je obišao i novu srednju školu u Orašju gdje ga je pozdravio ministar prosvjete Ivo Jelušić. Pod istim krovom moderne nove škole je i dislocirani Centar studiranja u Orašju koji će od ove akademske godine brojati pet fakulteta s oko 1700 studenata.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CI
cinbenik
18:17 12.07.2012.

Dobro je da su posavci poceli,a obzirom da su HDZe glasaci,napokon shvatili da su ipak svi Hrvati i da su primili Milanovica,sto im je po HDZeu bilo zabranjeno............Tako se gajilo biracko tijelo,koje je platilo teritorijom "mudrost"onih koje su podrzavali citavo vrijeme i koji su ih izdali............Nisu smjeli prepoznati istinu zbog sluga te stranke koja zahtijeva vjernost ili "nema"donacija i sl.....(ako drugi netko vlada Hrvati BiH su propali) Ta parola je kostala Posavinu..........