Sveučilište

Pomoć budućim studentima u izboru životnog poziva

Pomoć budućim studentima u izboru životnog poziva
15.04.2013.
u 10:10
Nastava 
se izvodi kroz 50 različitih studija, 46 smjerova i 70 studijskih skupina
Pogledaj originalni članak

Sveučilište u Mostaru, jedno od vodećih visokoobrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini i jedino je sveučilište u BiH na kojem je hrvatski službeni jezik, i ove godine planira upoznati učenike završnih razreda srednjih škola o sveučilišnom programu kao i uvjetima upisa u akademsku 2013./2014. godinu. Za tu prigodu je već tiskan Vodič za buduće studente, koji daje kratke informacije o Sveučilištu u čijem sastavu djeluje 10 fakulteta, jedna akademija i 9 instituta, Sveučilišna knjižnica i Studentski centar. Nastava će se izvoditi na preddiplomskim, diplomskim, poslijediplomskim i stručnim studijima, kroz 50 različitih studija, 46 smjerova i 70 studijskih skupina.

Dugogodišnja praksa

- Takvu praksu provodimo nekoliko godina zaredom, kako bi mladim ljudima koji se nalaze na jednoj prekretnici u životu, pomogli da se odluče koji fakultet odabrati. Osim vodiča, održat će se i smotre sveučilišta, uglavnom u onim sredinama otkuda nam dolazi najveći broj učenika studirati na Sveučilište. Sastavnice našeg sveučilišta su pripremile razne materijale i prezentacije, a imat će i predstavnike koji će pružiti potrebne informacije mladim ljudima, počevši od smjerova i skupina, pa do načina studiranja i kriterija upisa, rekao je pomoćnik rektora dr. Vojo Višekruna.

Smotre u gradovima

Mostarsko sveučilište u suradnji s nadležnim županijskim ministarstvimaw, već 15. travnja u Livnu u 11 sati u Školskoj sportskoj dvorani Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića započinje sa smotrom. Nakon toga smotru će moći pogledati srednjoškolci i njihovi roditelji u Posušju, Vitezu, Žepču i Orašju, a završna smotra će, kao i ranijih godina, biti održana u Mostaru koja se planira održati 25. travnja u 11 sati u predvorju Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. - Iskreno se nadam da će smotre i vodič pomoći u donošenju odluke o odabiru jednog od studija na našem sveučilištu, tvrdi rektor Vlado Majstorović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.