OMBUDSMANI

Platformaši nezakonito smijenili članove NO HT-a

Foto: VL FOTO
Platformaši nezakonito smijenili članove NO HT-a
09.07.2011.
u 12:33
Nakon političkog uslijedilo pravno nasilje koje su zaustavili u HT-u
Pogledaj originalni članak

Ured ombudsmana Bosne i Hercegovine zatražio je drugi put, a nametnuta federalna Vlada ignorirala odgovoriti na prigovor o kršenju zakonskih propisa prigodom pokušaja smjene članova Nadzornog odbora Hrvatskih telekomunikacija iz Mostara. Nakon prvog zahtjeva koji je uputio Ured ombudsmana sredinom lipnja, za što je ostavljen pretnaestodnevni rok za odgovor, uslijedio je novi zahtjev zamjenice ombudsmana BiH Emine Halilović, koja je voditeljica Odjela za praćenje građanskih i političkih prava, upućen krajem lipnja.

Novi zahtjev

Pet dana kasnije silom nametnuta federalna Vlada ni navodni ministar Enver Bijedić nisu uopće odgovorili ombudsmanima ignorirajući zakonsku obvezu. Naime, pitanje upućeno Bijediću i silom instaliranom premijeru Nerminu Nikšiću jest po kojem su zakonu razriješeni članovi Nadzornog odbora te po kojim odredbama su instalirani navodni novi članovi kao privremeno ‘nominiranje’. Ustvari, logično je zašto navodna Vlada nije mogla dostaviti bilo kakav odgovor jer pravne akrobacije o privremenom nominiranju ne postoje niti u jednome postojećem zakonu. Ovaj sustav Divljeg zapada koji je uveo bošnjački SDP i SDA i stranke okupljene oko njih u Federaciji BiH, naišao je na prvi zakonit odgovor u HT-u Mostar, dok pak na stotine drugih smjena nije bilo uopće nikakvog reagiranja. Valja reći kako je i nedavni pokušaj nasilne smjene Nadzornog odbora nije uspio. Naime, na sjednici kojom je predsjedala Irma Memić-Ombašić, koja je na sumnjiv način ranije financirana upravo iz HT-a Mostar, nije se uspjela provesti smjena članova Nadzornog odbora Hrvatskih telekomunikacija iz Mostara unatoč tome što su to pokušali napraviti proširenjem dnevnoga reda Skupštine.

Nova Skupština

Smjenu nepoćudnih članova Nadzornog odbora Hrvatskih telekomunikacija iz Mostara nasilno nametnuta federalna Vlada pokušat će provesti 4. kolovoza na skupštini koju je nezakonito sazvao navodni ministar Bijedić. Doznaje se kako su već angažirani zaštitari kako bi se instalirali nelegalno imenovani članovi NO-a i konačno zatvorila usta legalnim članovima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

VR
vrisak
07:29 10.07.2011.

izgle da mi da tu nema nista bez novi postrojbeni snaga...

GA
garbage2
11:16 10.07.2011.

Nove postrojbene snage vam mogu jedino omoguciti proboj prema dalmaciji