iz borussijina kuta

Perišić piše za VL: Sudac je pogurao Bavarce prema naslovu

Foto: DPA/Pixsell
Perišić piše za VL: Sudac je pogurao Bavarce prema naslovu
26.05.2013.
u 12:22
Znam da kod Kloppa ni na Wembleyu ne bih bio u prvoj postavi. Dobro sam napravio što sam otišao
Pogledaj originalni članak

Čuo sam se s bivšim suigračima iz Borussije uoči ove utakmice, poželio im sreću, i naravno svome bivšemu treneru Kloppu. Pa ipak imam i ja zasluge za ovo finale Borussije, pola godine sam bio dio te momčadi ove sezone, odigrao sam šest utakmica u skupini Lige prvaka.

Naravno da sam razočaran, žao mi je što ova sjajna Borussijina sezona nije okrunjena najvećim trofejem. Zasluge za to idu svakako Bayernu, jer je u presudnim trenucima bio bolji, ali ne mogu ne istaknuti kako je talijanski sudac Rizzoli pogurao Bavarce prema naslovu.

Rizzoli je barem u dva navrata bio blagonaklon prema igračima Bayerna; najprije prema Riberyu, koji je u prvom poluvremenu laktom udario Lewandowskog i trebao je dobiti najmanje žuti karton. Poslije je Francuz u drugome poluvremenu dobio žuti, pa bi izletio iz igre.

Drugi ključni trenutak utakmice bio je start Dantea na Reusu, kod kaznenoga udarca. Bio je to preoštar prekršaj i Dante je trebao dobiti drugi žuti, odnosno crveni karton. S igračem manje Bayern sigurno ne bi bio u stanju tako dominirati u završnici utakmice. Šteta što je sudac tako pokvario ovaj finale.

Borussia je krenula dobro u utakmicu, odigrala odlično prvih pola sata, stvorila nekoliko odličnih šansi, a onda je uslijedio logičan pad. Teško je dominirati protiv Bayerna, jer on je ipak u ovom trenutku najbolja njemačka momčad.

Jürgen Klopp nije ništa mijenjao do pred sam kraj utakmice - to mi je upalo u oči. Prema svome bivšemu treneru ne osjećam nikakvu gorčinu, on je prema meni postupio kako je smatrao da je najbolje za momčad, i tu mu se ne može ništa zamjeriti. I da sam ostao u Borussiji, na Wembleyu ne bih bio u početnoj momčadi, znam kakva su njegova nogometna razmišljanja. A to što nije nikoga mijenjao, razlog je što nije imao baš nekoga izbora na klupi.

Da sam ja ostao, vjerojatno bi bilo pred kraj utakmice - ajde, Ivane, ulazi, pomozi!

Međutim, ja nimalo ne žalim što sam odlučio promijeniti sredinu. Uvjeren sam da sam napravio dobar potez za svoju karijeru.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.