"Kubikus"

‘Pali’ kockari koji su se obogatili na on-line igri

Foto: VL FOTO
‘Pali’ kockari koji su se obogatili na on-line igri
08.12.2011.
u 09:38
U kući osumnjičenika, čiji interijer izgleda kao svemirski brod, pronađena je i zapovjedna soba iz koje je nadgledano kompletno internetsko kockanje
Pogledaj originalni članak

U jučerašnjoj akciji kodnog naziva “Kubikus” uhićeno je 14 sumnjivaca zbog nedopuštenog organiziranja igara na sreću, odnosno on-line igranja texas hold’em pokera i drugih internetskih kockarskih “igrica” preko kojih su zaradili milijunske iznose!

U akciji je uhićen i banjolučki biznismen Dario Brkić, vlasnik tvrtke Eurogame industries (E.G.I.) i caffe-casina Kajak, čije je poslovanje i predmet policijske istrage. Uhićen je i Brkićev najbliži suradnik Naum Golić i Milijan Ivanković, više vlasnika kafića i kockarnica koji su u svojim lokalima dopuštali internet-kockanje s Brkićevim uređajima, poznatije kao E.G.I. igre. Na saslušanje je pozvan i Milan Čajić, vlasnik tiskare Mako print iz Banje Luke, koji je za potrebe Brkića tiskao E.G.I. bonove, odnosno dopune za kockanje na popularnim uređajima za texas hold’em poker.

On-line igranje

Naime, sumnja se da Brkić za organiziranje internetskog kockanja uopće nije imao licenciju, što praktično znači da je čitav posao rađen na crno Inače, Brkićeva tvrtka Eurogame industries (E.G.I.) bavi se proizvodnjom, prodajom i iznajmljivanjem uređaja i igara na sreću. Među njima su i elektronički stolovi i uređaji za on-line igranje texas hold’em pokera.

- Novac na te uređaje uplaćuje se preko E.G.I. bonova. Radi se zapravo o dopunama, u različitim iznosima, koji su se mogli kupiti u kockarnicama, kafićima, pa čak i na pojedinim kioscima. Kockari preko tog bona zapravo ulažu novac na stol za texas hold’em poker, gdje preko interneta igraju jedni protiv drugih. Na te dopune nije plaćan porez, niti je bilo uvida koliko je takvih dopuna prodano. Znači, čitav posao s internetskim kocanjem rađen je potpuno ilegalno, čime je proračun oštećen za višemilijunski iznos, neslužbeno navode iz MUP-a RS-a.

Osumnjičeni su navodno prodajom bonova i internet-kockanjem zgrnuli ogroman novac, a da uopće nisu imali dozvolu za njihovu proizvodnju i prodaju.

Svemirski brod

- Živjeli su raskošno. Većina osumnjičenih vozi skupocjene limuzine i posjeduje impozantne nekretnine, što je također predmet istrage.

U akciji je već zaplijenjeno nekoliko automobila zbog sumnje da su ilegalno stečeni, a očekuje se i blokiranje nekretnina i ostale imovine. U policiji ističu da je istraga “Kubikus” trajala sedam mjeseci, a ovo je tek početak njegove realizacije. Četrnaestero osumnjičenih je nakon kriminalističke obrade predano u Specijalno tužiteljstvo RS-a. Pretresi su izvršeni u svim lokalima u kojima su bili instalirani uređaji za internet-kockanje, a među njima je i caffe-casino Kajak u naselju Borik.

- U Brkićevoj kući u Vrbanji, gdje je smještena tvrtka Eurogame industries, istražitelji su pronašli servere, preko kojih je internet-kockanje organizirano. U kući, čiji interijer izgleda kao svemirski brod, pronađena je i zapovjedna soba iz koje je nadgledano kompletno internet-kockanje. Zaplijenjeno je na stotine računala i ostale opreme, navode istražitelji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.