razoružanje

Pakistan pregovara s talibanima kako bi zemlji osigurali mir

Foto: Arhiv VL/Reuters
Pakistan pregovara s talibanima kako bi zemlji osigurali mir
12.12.2011.
u 07:39
Zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD i Pakistana mogli postati još napetiji, potvrđeno je iz militantskih krugova
Pogledaj originalni članak

Pakistanski premijer i ministar unutarnjih poslova zanijekali su glasine kako vlada pregovara s talibanima te potvrdili kako će to u činiti samo u slučaju da se militanti razoružaju i predaju vlastima.

Zamjenik zapovjednika pakistanskih talibana koji veće četiri godine vode rat protiv vlade u Islamabadu potvrdio je pak nagađanja medija kako zaraćene strane pregovaraju zbog čega bi odnosi između SAD i Pakistana mogli postati još napetiji.

- Kategorički tvrdima kako nema nikakvog dijaloga - kazao je ministar unutarnjih poslova Rehman Malik, javlja Reuters, dok je premijer Yusuf Raza Gilani ipak ostavio prostora za špekulacije naglasivši kako svi koji se predaju i odreknu se nasilja imaju šansu.

Krajem rujna pakistanska vlada zaklela se kako će dati priliku miru i pokušati sklopiti nekakav sporazum s domaćim militantima. Iz militantskih krugova potvrđen je kako su pregovori o prekidu pobune u tijeku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.