IVAN DODIG:

Ostvarili smo veliku pobjedu, ali ona još ne znači prolaz dalje

Foto: 'CARLOS BARRIA'
Ostvarili smo veliku pobjedu, ali ona još ne znači prolaz dalje
06.11.2013.
u 16:39
Ivan Dodig govori za Večernji list nakon velike pobjede nad braćom Bryan
Pogledaj originalni članak

Ivan Dodig i Marcelo Melo do sada su najveće iznenađenje Masters turnira u Londonu. U biti, za mnoge je njihov plasman na završni turnir sezone bio šok, ali je ovaj dvojac još jednom pokazao kako su s razlogom na trećem mjestu ATP čkestvice u konkurenciji muških teniskih doublova. U 1. kolu spomenutog turnira Dodig i Melo su drugi put ove godine slavili protiv najboljeg para u povijesti tenisa. Braća Bryan morali su čestitati Dodigu i Meli nakon teške i dramatične borbe u tri seta. Nakon što su Amerikanci dobili prvi set 6-3 svi su mislili kako će poznata braća rutinski završiti meč. Ipak, Dodig i Melo prebacuju u brzinu više, sada oni dobivaju set s 6-3 i vraćaju stvari na početak. U odlučujućem trećem setu braća Bryan su imala prednost od čak 4-0, ali tada počinje veliki comeback.

Dodig i Melo se vraćaju, dobivaju odlučujući set s 10-8 i počinje veliko slavlje. - Mislim da smo odigrali veoma dobar meč iako smo malo u početku ušli nervozno. Kasnije smo počeli igrati jako dobro i rezultat nije izostao. Meč je bio pun preokreta i napetosti i na kraju smo odigrali supertiebreak s vise koncentracije - rekao nam je Dodig nakon meča. Pobjeda protiv braće Bryan na završnom turniru je jedan od najvećih uspjeha Dodiga i Mela u dosadašnjoj karijeri. - Ovo je velika pobjeda, ali u ovoj fazi natjecanja ne i pobjeda koja znači prolaz. Moramo i dalje nastaviti igrati dobro i pokusati pobijediti bar još jedan meč kako bi prošli skupinu. Sigurno da je lakše sada kada imamo ovu veliku pobjedu i kada smo potvrdili dobru formu, ali to moramo na terenu i dalje pokazati - oprezan je Dodig.

On i Melo će sutra imati priliku za novu pobjedu u veliki iskorak prema plasmanu u iduću fazu natjecanja. Njihovi protivnici su Fyrstenberg M. / Matkowski M, a sigurno je kako je hrvatsko/brazilski par favorit nakon fenomenalne predstave protiv Bryana. Ako se osvrnemo unazad, možemo primijetiti kako su Dodig i Melo nakon zadnje pobjede nad američkim parom osvojili turnir u Šangaju. Kao ni u Londonu, nitko ih ni tada nije vidio u najužem krugu favorita. Ipak, upravo su njih dvojica završila s peharom u rukama. - Cilj je pokušati zadržati našu dobru formu, kao i u zadnjih nekoliko tjedana i ako budemo u tom ritmu možemo očekivati dobre rezultate - zaključio je sada najbolji hrvatski tenisač.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.