Kaznena prijava

Orešar i direktori Jadrankamena i Uzora počinili štetu od 23 mil. kn

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Orešar i direktori Jadrankamena i Uzora počinili štetu od 23 mil. kn
14.05.2011.
u 11:23
Dobivali su poticaje koje su nenamjenski trošili, nisu isplaćivali plaće ni uplaćivali doprinose, prisvajali su sindikalnu članarinu....
Pogledaj originalni članak

Bruno Zvonimir Orešar i još četvorica odgovornih osoba trgovačkih društava Jadrankamen iz Pučišća te Tekstil Uzor i Uzor iz Splita kazneno su prijavljeni za zlouporabu polažaja ili ovlasti kojima je navedenim tvrtkama, njihovim zaposlenicima, sindikatima, državnom proračunu, fondovima i Ministarstvu gsopodarstva počinjena ukupna šteta veća od 23 milijuna kuna.

Poticajna sredstva u iznosu od 1,2 milijuna kuna koje su dobili od Ministarstva gospodarstva nenamjenski su potrošili.

Marko Tomić, kao direktor Uzora, tijekom 2010. godine nije uplaćivao poreze i doprinose zaposlenicima društva čime ih je uskratio za osnovmna prava , a fondove oštetio za 12 milijuna kuna. Tomića tereta i za štetu od oko 200.000 kuna koje je neovlašteno isplatio tvrtkli Grisko promidžba d.o.o. iz Zagreba

Teo Mandić, Uzorov prokurist iste godine nije isplaćivao plaće, a uskratio je zaposlenike i za ostala prava iz kolektivnog ugovora u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Uz to, Mandić je odbijao sindikalnu članarinu iz plaća, a sredstva niej uplaćivao sindikatima i tako ih oštetio za 69.000 kuna.

Bruno Zvonimir Orešar,  Erwin Truskander i Velibor Jukić, kao predsjednik i članovi NO Jadrankamena, zajedno s Tomićem i Mandićem, donijeli su više odluka i ugovora kojim je Uzor dao zajam Jadrankamenu u iznosu od gotovo 8 milijuna kuna koje nikada nisu vraćene.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.